Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συντάξεις: Κόβεται με το μαχαίρι η επικουρική στην Εθνική Τράπεζα

συντάξεις επικουρική σύνταξη Εθνική Τράπεζα

Οι συντάξεις που παίρνουν από το επικουρικό τους Ταμείο οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα κόβονται με το μαχαίρι και κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερα από 450 ευρώ ο καθένας.

Η Εθνική Τράπεζα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να δίδει 5 εκατομμύρια ευρώ για την επικουρική σύνταξη. Έτσι οι συντάξεις 16.000 πρώην εργαζομένων στην τράπεζα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Το επικουρικό ταμείο βάσει των εισφορών των εργαζομένων αυτή την ώρα στην τράπεζα δεν είναι σε θέση να δίδει ποσά άνω των 80 ευρώ.

Κάπως έτσι οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας λόγω του ελλείμματος στο Ταμείο τους κινδυνεύουν να παίρνουν συντάξεις κάτω και από αυτές του ΕΤΕΑ που είναι στα 170 ευρώ.

Ουσιαστικά οι συνταξιούχοι της Εθνικής έλαβαν για τελευταία φορά το ποσό των 500 ευρώ που έπαιρναν ως σήμερα και το μέλλον είναι ακόμη άγνωστο τι τους επιφυλάσσει.

Άμεση λύση δεν υπάρχει, ενώ η μόνη πρόταση που έχει πέσει στο “τραπέζι” είναι η διάλυση του Ταμείου και η μεταφορά τους στο ΕΤΕΑ, αλλά αυτό προϋποθέτει συμμετοχή της Τράπεζας στην κάλυψη του ελλείμματος που έχει προκύψει και προς το παρόν τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις