Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Συντάξεις: Μην περιμένετε εξαγγελίες στη ΔΕΘ – Το πάγωμα των μειώσεων δυσκολεύει το Μαξίμου

Συντάξεις: Μην περιμένετε εξαγγελίες στη ΔΕΘ – Το πάγωμα των μειώσεων δυσκολεύει το Μαξίμου

Παρά τις εξαγγελίες, παρά τις διαρροές, φαίνεται ότι οι συντάξεις παραμένουν στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τάξει πράγματα τα οποία δεν γίνονται. Οι συντάξεις, είπε ο υπουργός είναι κάτι για το οποίο είναι ακόμη νωρίς για να γίνουν εξαγγελίες.
Ο κ. Φάμελλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δεν μπορούμε να συζητήσουμε για το θέμα των συντάξεων, αν δεν ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, άρα δεν μπορεί αυτή η συζήτηση να κλείσει τώρα, αλλά θα πρέπει να κλείσει με την προοπτική και τη διάθεση που έχουμε εμείς να μην υπάρχουν περικοπές από τον Οκτώβριο. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει αξιολογώντας το πλεόνασμα αυτής της χρονιάς και το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο και θα υπάρχει επιστροφή στην κοινωνία”.
“Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και για βελτίωση των κοινωνικών παροχών από το σύνολο του πλεονάσματος”, δήλωσε και διευκρίνισε: “Το σύνολο του πλεονάσματος θα αποδοθεί στην κοινωνία, το έχουμε ξανακάνει δύο χρονιές και τώρα μπορούμε να το κάνουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια […] Μπορεί να χρειάζεται μέχρι το τέλος του 2018, προφανώς, δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να βγει στην έκθεση και να υποσχεθεί πράγματα, τα οποία ακόμη δεν είναι σίγουρα, αλλά ξέρουμε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα υπάρχουν τα δημοσιονομικά αποτελέσματα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις