Ελλάδα

Συντάξεις: Ποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου γλιτώνουν τα νέα όρια συνταξιοδότησης

Η ηλικία των 58 ετών αλλά και τα έτη ασφάλισης από 25 ως και 37 είναι τα κλειδιά που “βγάζουν” τη σύνταξη. Είναι περίπου 250.000 οι υπάλληλοι του Δημοσίου που εγκλωβίζονται πλέον στην εργασία ως τα 62 ή τα 67, όμως χιλιάδες ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη νωρίτερα εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις για την 25ετια, την 35ετια και την 37ετια.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εναλλακτικές για την έξοδο σε σύνταξη.
Για παράδειγμα όσοι έχουν προσληφθεί πριν το 1983 και μέχρι τις 18 του Αυγούστου του 2015 είχαν συμπληρώσει 35ετια μπορούν να βγουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας.
Μπορούν να βγουν με 25 έτη εργασίας οι μεν άνδρες αν στις 18/8 είχαν κλείσει τα 60 έτη (πρόωρη) ή τα 65 (πλήρη) οι δε γυναίκες εάν στις 18/8 είχαν κλείσει τα 55 ή τα 60 αντίστοιχα.
Μάλιστα για τις έγγαμες γυναίκες στο Δημόσιο εκτός του ότι εάν έχουν προσληφθεί πριν το ’83 μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς ηλικιακό όρι εάν συμπλήρωσαν 35ετια πριν τις 18/8, έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν και με 24,5 έτη εάν το 2010 είχαν ανήλικο παιδί ή με 27,5 έτη εφόσον τα έτη αυτά τα είχαν συμπληρώσει το 2011 ή το 2012.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία «βόμβα» από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό που έπεσε στο κενό
Η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο Γιώργος Στασινός ήρθε μετά από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε ο ίδιος για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έκδοση οικοδομικής άδειας κτιρίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός
Αιγάλεω: Συχνοί οι καυγάδες μεταξύ της 29χρονης και του πατέρα της – «Πριν την μαχαιρώσει, ακούγονταν φωνές, τσακώνονταν»
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηλικιωμένος άρπαξε 2 μαχαίρια και απείλησε πως θα αυτοκτονήσει αλλά η κόρη του προσπάθησε να τον σταματήσει και της επιτέθηκε
Μπαλκόνι 9
Κυρανάκης: «Το τρένο στη Σίνδο δεν μπήκε στην αντίθετη γραμμή» – Βίντεο με την πορεία του
«Με νέα ψηφιακά συστήματα, τόσο ο έλεγχος όσο και η διερεύνηση περιστατικών αποδεικνύουν στην πράξη ότι αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας του σιδηροδρόμου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε σπίτια στα Άνω Λιόσια: Βίντεο από drone δείχνει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 23χρονο σε ταράτσα
Είχαν μετατρέψει σπίτια σε καταστήματα για να πουλούν ναρκωτικά - Συνολικά συνελήφθησαν 6 άτομα, ανάμεσά τους και πελάτης - Βρέθηκαν ναρκωτικά ακόμα και σε σωλήνες αποχέτευσης
Σπίτια