Ελλάδα

Συντάξεις: Στο 7% η αύξηση από το 2023 – Έρχεται νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Στο 7% θα κυμανθεί η αύξηση στις συντάξεις από το 2023, ενώ έρχεται και τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως η αύξηση αυτή στις συντάξεις αφορά 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα έρθει από το Μάιο.

Επίσης τόνισε πως ακόμα 1 εκατ. συνταξιούχοι θα ωφεληθούν και θα δουν αύξηση από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Συνολικά, όπως είπε, το κόστος από τις αυξήσεις στις συντάξεις θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ και θα αφορά σε μόνιμη βελτίωση από το 2023.

Σχετικά με την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, επανέλαβε πως θα δοθεί το Δεκέμβριο και αφορά  χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μακροχρόνια ανέργους. 

Αναφερόμενος στο ρεύμα, είπε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να επιδοτεί μέχριτον Αύγυστο του 2023 εξηγώντας ότι τα 2/3 της βοήθειας πάει στις επιχειρήσεις. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταδίωξη από την Καστοριά μέχρι την Κοζάνη τεσσάρων δραστών με 43 κιλά κάνναβη – Φωτογραφίες από τα ναρκωτικά και τα αυτοκίνητα
Στη διάρκεια της καταδίωξης, οι δράστες ξεφορτώθηκαν τα ναρκωτικά στην Καστοριά, συνέχισαν την πορεία τους προς την Κοζάνη όπου και συνελήφθησαν
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας
Καρυστιανού – Ρούτσι: «Μην πειράξετε τα ονόματα των θυμάτων» – «Καμία βεβήλωση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη»
«Το θέμα με τα ονόματα των θυμάτων είναι κάτι που μας αφορά, που μας αγγίζει, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία που τα σκότωσε», είπε η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού και ο Πάνος Ρούτσι κάνουν δηλώσεις στου Ζωγράφου
60