Ελλάδα

Συντάξεις τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες;

 

Σοβαρό πρόβλημα στην πληρωμή των συντάξεων του εμφανίζει πλέον το ταμείο ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και αυτό θα είναι σοβαρό το πρόβλημα μετά από δύο μήνες αφού όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρχουν λεφτά για τις συντάξεις του Απριλίου.
 
Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη ΝΕΤ, για τους επόμενους δύο μήνες υπάρχουν χρήματα όμως μετά το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. “Σήμερα το μεσημέρι κάλεσα τον διοικητή του ΟΑΕΕ να δούμε το πρόβλημα. Η μη ύπαρξη χρημάτων οφείλεται στις πρόωρες συντάξεις. Δεν γίνεται κάποιος 45 και 55 χρονών να βγαίνει στην σύνταξη. Όλα αυτά που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε χρεωκοπία. Έτσι αρκετά ασφαλιστικά ταμεία πλέον δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τις συντάξεις. Ένα από αυτά είναι και ΟΑΕΕ.”
 
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών έγινε ύστερα από συνένωση του ΤΕΒΕ, του Ταμείου Εμπόρων και του ΤΣΑ και υπολογίζεται ότι έχει περίπου 2 εκατομμύρια ασφαλισμένους.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο Χρήστος Μαυρίκης μετά την απολογία του - Αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον δικαστή
«Δεν τον προσέγγισα στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως δικαστικού λειτουργού, αλλά λόγω της γνωριμίας που είχε προηγηθεί με τον ίδιο και τον πατέρα του» ισχυρίστηκε
Χρήστος Μαυρίκης 1