Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συντετριμμένος ο Γιώργος Λάνθιμος στην κηδεία του πατέρα του

Συντετριμμένος ο Γιώργος Λάνθιμος στην κηδεία του πατέρα του
Φωτογραφία Eurokinissi

Το τελευταίο αντίο στον πατέρα του Αντώνη είπε το μεσημέρι της Δευτέρας (28.01.2019) ο γνωστός σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος.

Στο πλευρό του ο Γιώργος Λάνθιμος εκτός από την οικογένειά του είχε και πολλούς συγγενείς και φίλους του πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή (25.01.2019) σε ηλικία 73 ετών.

Ο θάνατος του Αντώνη Λάνθιμου ήρθε λίγες μέρες αφού ο γιος του Γιώργος γνώρισε ακόμη μια αναγνώριση της δουλειάς του, με την τελευταία του ταινία The Favourite να λαμβάνει 10 υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ, ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Με μαύρα γυαλιά και μαύρα ρούχα, ο Γιώργος Λάνθιμος δεχόταν τα συλλυπητήρια και τη στήριξη ανθρώπων που έζησαν και αγάπησαν τον πατέρα του.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Δίπλα στην οικογένεια του Αντώνη Λάνθιμου βρέθηκαν και πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, όπως ο Νίκος Σαργκάνης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Νίκος Σαργκάνης – Φωτογραφία Eurokinissi
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Φωτογραφία Eurokinissi
Ο Γιώργος Λάνθιμος τη στιγμή που βγαίνει από την εκκλησία. Μπροστά του ο Γιάννης Ιωαννίδης – Φωτογραφία Eurokinissi
Το στεφάνι από τα παιδιά του εκλιπόντος – Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Αντώνης Λάνθιμος νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο από τις 15 Ιανουαρίου με αναπνευστικά προβλήματα.

Τη 10ετία του 1970, ο Αντώνης Λάνθιμος είχε διαπέψει με τη φανέλα του Παγκρατίου αλλά και της Εθνικής Ομάδας. Με το εθνόσημο είχε εννέα συμμετοχές και έπαιξε στη Βαλκανιάδα του ’64 και το Eurobasket του ’65.

Και ο Γιώργος Λάνθιμος είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Παγκρατίου αλλά στο τέλος τον κέρδισε ο κινηματογράφος και από την εξέλιξη της καριέρας του, δικαιώθηκε.

Ο Αντώνης Λάνθιμος γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα. Επί των ημερών τού Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α’ εθνικής κατηγορίας. Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε εννέα φορές με την εθνική ανδρών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις