Ελλάδα

Σύψας: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική τις επόμενες ημέρες (vid)

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (13/1) στο OPEN ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας. Μάλιστα, ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ειδικά στην Αττική, σημειώνοντας πως κάτι θα γίνει απότομα και όχι σταδιακά. 

Ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων. «Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Click4more: Άνοιγμα καταστημάτων με click away και ραντεβού – Προετοιμάζονται ενώ περιμένουν τους ειδικούς

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σύψας σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο και πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα και τόνισε πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της. Σημείωσε, δε, ότι για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των καθημερινών δραστηριοτήτων, ο κ. Σύψας ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία. Σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε επίσης πως εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς. 

Για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Σύψας είπε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί».

Τέλος, αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και έντονης κινητικότητας που παρατηρούνται παρά το lockdown, ο καθηγητής ανέφερε πως προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown λόγω της μεγάλης κούρασης του κόσμου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 23χρονος μετά από εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αρχικά αφαίρεσαν τα ρούχα του 23χρονου, προκειμένου να απομακρυνθεί το καυστικό υγρό από το σώμα του μέσω πλύσεων και στη συνέχεια, εφάρμοσαν διαδικασίες αναζωογόνησης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδράσεις με τη σύλληψη 2 ψυχιάτρων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής – Κατηγορούνται για την άρνηση νοσηλείας ασθενούς
Οι 2 εφημερεύοντες ψυχίατροι αρχικά διαπίστωσαν την ανάγκη για παραμονή του ασθενούς, αλλά αρνήθηκαν την άμεση εισαγωγή του επικαλούμενοι έλλειψη διαθέσιμων κλινών
Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής 2
Φωτιά σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα: 6 καμένα σπίτια, πολλά με σοβαρές ζημιές – Αρχίζουν οι αυτοψίες
Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερος Πεύκος και Βουνόπολη
Καμένο σπιτι στη Ραφήνα
Απειλούσαν την 14χρονη που βιάστηκε ομαδικά στο Κερατσίνι πως αν μιλήσει θα της κάνουν κακό – Συνελήφθη και ο 4ος κατηγορούμενος
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τα όσα φρικτά έζησε η ανήλικη - Οι δράστες φέρεται πως είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών το μοιραίο βράδυ - Συνελήφθη και η μητέρα του ενός για παραμέληση ανηλίκου
Ένας από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση βιασμού
Ανανεώθηκε πριν 34 λεπτά
5
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 περιοχές λόγω της πύρινης λαίλαπας στην Ιεράπετρα - Σκληρή η μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Κλειστές παραμένουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που εκκενώθηκαν - Πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί - Πάνω από 250 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο για να σβήσουν τα «καντηλάκια»
Πυροσβέστες