Ελλάδα

Σύψας: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική τις επόμενες ημέρες (vid)

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (13/1) στο OPEN ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας. Μάλιστα, ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ειδικά στην Αττική, σημειώνοντας πως κάτι θα γίνει απότομα και όχι σταδιακά. 

Ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων. «Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Click4more: Άνοιγμα καταστημάτων με click away και ραντεβού – Προετοιμάζονται ενώ περιμένουν τους ειδικούς

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σύψας σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο και πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα και τόνισε πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της. Σημείωσε, δε, ότι για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των καθημερινών δραστηριοτήτων, ο κ. Σύψας ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία. Σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε επίσης πως εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς. 

Για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Σύψας είπε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί».

Τέλος, αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και έντονης κινητικότητας που παρατηρούνται παρά το lockdown, ο καθηγητής ανέφερε πως προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown λόγω της μεγάλης κούρασης του κόσμου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κακοκαιρία χτυπά την Ήπειρο: Πανέμορφα χιονισμένα τοπία στα Ιωάννινα – Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στις Φιλιάτες
Κλειστά τα σχολεία σε Τζουμέρκα και Μέτσοβο - Υπερχείλισαν ποτάμια, τεράστιες ζημιές σε δρόμους από κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος και νερού για δεκάδες σπίτια
Η κακοκαιρία χτυπά την Ήπειρο: Πανέμορφα χιονισμένα τοπία στα Ιωάννινα – Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στις Φιλιάτες
Κτηνοτρόφος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στην Πιερία - «Του έσφαξαν 1.000 πρόβατα την περασμένη βδομάδα»
«Σήμερα στην Βροντού Πιερίας απαγχονίστηκε κτηνοτρόφος γιατί του έσφαξαν 1.000 πρόβατα την περασμένη εβδομάδα» γράφει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας
Περιπολικό 49
Στον ανακριτή ο 15χρονος για την άγρια δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες - Προσήχθη προληπτικά ο αδελφός του
Σε 2 προληπτικές προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές – Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως τα χτυπήματα που του κατάφερε δεν ήταν τόσο δυνατά ώστε το παιδί να ξεψυχήσει
Στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών με σκοπό να απολογηθεί ο 15χρονος κατηγορούμενος
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
14
Οι 3 σταθμοί της γραμμής 2 του μετρό που θα κλείνουν νωρίτερα από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου λόγω εργασιών
2.5 ώρες νωρίτερα θα κατεβαίνουν τα ρολά σε «ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ», «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» - «Επιστρατεύονται» λεωφορεία και τραμ για την μετακίνηση των πολιτών - Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
Μετρό