Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σύψας για κορονοϊό: Τις επόμενες μέρες θα μας δείξει τα δόντια του

Σύψας για κορονοϊό: Τις επόμενες μέρες θα μας δείξει τα δόντια του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη επεσήμανε ότι τις επόμενες μέρες η επιδημία θα δείξει τα δόντια της…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Το μόνο όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι η καραντίνα, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα. Όπως σημειώνει με κάθε ευκαιρία ο καθηγητής, “είναι το τελευταίο χαρτί που έχουμε γιατί αλλιώς μας περιμένει καταστροφή”.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες η επιδημία θα δείξει τα δόντια της, γι’ αυτό και θα πρέπει “να κρυφτούμε στα σπίτια μας”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

“Τώρα είναι η ώρα άπαντες να δείξουν τη μεγαλύτερη συμμόρφωση στις οδηγίες. Πρέπει να είναι πολύ σημαντικός ο λόγος για να βγει κανείς από το σπίτι. Δεν πρέπει να διασπαρεί άλλο ο ιός, για να περάσει ο Απρίλιος χωρίς μεγάλες απώλειες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας. Επανέλαβε μάλιστα ότι το μόνο “όπλο” απέναντι στον ιό είναι η καραντίνα, ενώ σε ερώτηση για το εάν τελικά ο κορονοϊός πλήττει και νέους, απάντησε: “όλοι μας είμαστε ευάλωτοι”.

Σχετικά με τις προβλέψεις για υποχώρηση της πανδημίας, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι εάν πάνε όλα καλά και βάσει του παραδείγματος της Κίνας, θα είμαστε τυχεροί εάν τον Μάιο αρχίσουν να πέφτουν οι καμπύλες.

Κληθείς να απαντήσει για το πώς οι θερμοκρασίες και ο καλός καιρός μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του ιού, απάντησε ότι όντως φαίνεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας επηρεάζει τη διασπορά του. Ρόλο όμως παίζει και η υγρασία, όπως είπε. “Μην περιμένουμε τον καιρό να μας σώσει, να το περιμένουμε από τον εαυτό μας”, πρόσθεσε ο Νικόλαος Σύψας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις