Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόωρη απώλεια της Χρύσας Σπηλιώτη μόνο συντριβή μπορεί να προκαλεί

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόωρη απώλεια της Χρύσας Σπηλιώτη μόνο συντριβή μπορεί να προκαλεί
πηγή Facebook

Ως σημαντική απώλεια για τον πολιτισμό χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον τραγικό θάνατο της Χρύσας Σπηλιώτη στις φωτιές στην Ανατολική Αττική.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον χαμό της Χρύσας Σπηλιώτη στις φλόγες της 23ης Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε μία χαρισματική καλλιτέχνη, έναν ζεστό και φωτεινό άνθρωπο, που δεν είναι πια μαζί μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια της Χρύσας Σπηλιώτη

Μεταξύ των δεκάδων θυμάτων των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών, ο πολιτισμός μετρά μια σημαντική απώλεια, της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη. Αν επί μέρες διατηρούσαμε μια ελπίδα, πλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την οδυνηρή αλήθεια. Μια χαρισματική καλλιτέχνης, ένας ζεστός και φωτεινός άνθρωπος, δεν είναι πια μαζί μας.

Η Χρύσα Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηθοποιός. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του Ανοιχτού Θεάτρου του Γιώργου Μιχαηλίδη και του Θεάτρου της Άνοιξης. Συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες καθώς και με το Θέατρο του Νότου, το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, το Εθνικό Θέατρο, την Ελεύθερη Σκηνή κ.ά. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Πλάι στην υποκριτική, γρήγορα αναδείχθηκε και ένα ακόμη ταλέντο της Χρύσας, το συγγραφικό. Το 1997 γράφει το πρώτο της θεατρικό έργο με τίτλο “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική”, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Έργα της έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ.

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει μαζί με ολόκληρο τον κόσμο του θεάτρου και του πολιτισμού στο βαθύ πένθος για το χαμό της Χρύσας Σπηλιώτη. Η πρόωρη απώλειά της μόνο συντριβή μπορεί να προκαλεί. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

01/08/2018

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις