Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τα capital controls σώζουν τον προϋπολογισμό

Τα capital controls σώζουν τον προϋπολογισμό

Απρόσμενο σωσίβιο στα capital controls βρήκε ο προϋπολογισμός. Στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν τους αριθμούς και τρίβουν τα μάτια τους. Εκεί που όλοι προέβλεπαν κατάρρευση των εσόδων συνέβη το αντίθετο.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν πως από τη Δευτέρα που άρχισαν τα capital controls μέχρι την περασμένη Τρίτη 7 Ιουλίου εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία μόνο από από φόρους 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κύμα των πληρωμών προκάλεσε ο φόβος του ¨κουρέματος¨ των καταθέσεων, αφού οι φορολογούμενοι έσπευδαν να πληρώσουν τις οφειλές τους για να μειώσουν έτσι το ύψος των καταθέσεών τους και να γλιτώσουν χρήματα από τυχόν ¨κούρεμα¨.

Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν πως και μελλοντικά θα είναι περισσότερα τα φορολογικά έσοδα, ιδίως από το ΦΠΑ, χάρη στη χρήση του πλαστικού χρήματος για αγορές, αφού πάρα πολλοί πολίτες όσο θα παίρνουν λίγα χρήματα από τις τράπεζες, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για να κάνουν τις αγορές τους με αποτέλεσμα να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή του ΦΠΑ.

Ευχάριστα εξέπληξε τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών η πορεία των ρυθμίσεων για τις 100 δόσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα ποσά που ρυθμίστηκαν ξεπέρασαν τα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο σχεδόν κατά 50% σε σύγκριση με εκείνο που του τέλους Μαίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε