Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ελληνική Πρωτομαγιά

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ελληνική Πρωτομαγιά

Στις πρώτες θέσεις της ατζέντας των ξένων ΜΜΕ βρίσκεται η χώρα μας, με αφορμή την Πρωτομαγιά κατά την οποία τα συνδικάτα θα διαδηλώσουν κατά του ΔΝΤ, της ΕΕ και των μέτρων σκληρής λιτότητας που αναμένονται άμεσα.

Το βρετανικό BBC αναφέρει ότι τα συνδικάτα και τα κόμματα της Αριστεράς έχουν καλέσει σε μαζικές διαδηλώσεις για την 1η Μαΐου, επιδιώκοντας να τονίσουν την αντίσταση στα μέτρα του ΔΝΤ – δηλαδή στην περικοπή μισθών, στην έκτακτη φορολόγηση και στην περικοπή των συντάξεων. 

Στο Euronews αναφέρεται στις πρόσφατες διαδηλώσεις των εκπαιδευτικών και στα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. “Αυτό το θέαμα πολλοί φοβούνται ότι θα γίνει ιδιαίτερα συνηθισμένο, καθώς τα συνδικάτα ετοιμάζονται να αντιπαλέψουν τα μέτρα λιτότητας”. Το Euronews φιλοξενεί δηλώσεις διαδηλωτών. Ένας άνδρας αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους να μειώσει το έλλειμμα χωρίς να πλήξει τους πολίτες.
“Ο μισθός μου είναι 1.100 ευρώ. Ήδη τον έκοψαν τους προηγούμενους μήνες. Αν κόψουν και τους επιπλέον μισθούς πώς θα ζήσω; Πληρώνω 500 ευρώ για ενοίκιο” λέει μία γυναίκα. 

H είδηση στο Euronews

To γαλλικό πρακτορείο Agence France – Presse αναφέρεται επίσης στις διαδηλώσεις της Πέμπτης, λέγοντας ότι η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών. Το πρακτορείο αναφέρεται στη συνέχεια των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν με τη γενική απεργιά της 5ης Μαΐου. 

H είδηση του AFP

Le Figaro: Η Αθήνα ετοιμάζεται για θεραπεία - σοκ

La Republica

Die Zeit. Άρθρο με τίτλο "το τελευταίο συρτάκι"

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε