Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα ελληνικά κρασιά κατακτούν τους Ιταλούς – «Μέθυσαν» το «Greekwineday 2024» στη Φλωρεντία

Τα ελληνικά κρασιά κατακτούν τους Ιταλούς – «Μέθυσαν» το «Greekwineday 2024» στη Φλωρεντία
ΑΠΕ ΜΠΕ

Τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν τους Ιταλούς! Το «Greekwineday 2024» που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία, κέρδισε το στοίχημα.

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε στη Φλωρεντία, η εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τα ελληνικά κρασιά, στο κοινό της Ιταλίας.

Στη γιορτή με την επωνυμία «Greekwineday 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Αναγέννησης, συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα, μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες γνωστών ιταλικών εστιατορίων, Ιταλοί εισαγωγείς κρασιών και σομελιέ.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, παρουσιάστηκε η ελληνική οινοπαραγωγή όλων, σχεδόν, των περιοχών της χώρας μας: από τη Μακεδονία μέχρι τη Θεσσαλία, και από την Αττική μέχρι τη Μεσσηνία και την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα ελληνικά κρασιά συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο τεσσάρων εστιατορίων της περιφέρειας της Τοσκάνης, με πρωτεύουσα την Φλωρεντία, και ότι πέντε Ιταλοί εισαγωγείς, χάρη και στην εκδήλωση αυτή, αποφάσισαν να προωθήσουν στην αγορά της χώρας τους, τέσσερα ελληνικά κρασιά.

Στο «Greekwineday 2024» της Φλωρεντίας – το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του άμισθου προξενείου μας στην ιταλική πόλη – συμμετείχαν 17 ελληνικά οινοποιεία και παρουσιάστηκαν 75 ετικέτες κρασιού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικού κρασιού, που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ιταλία.

«Οι προσπάθειές μας, με στόχο να γνωρίσουν, οι Ιταλοί, το ελληνικό κρασί, ξεκίνησαν πριν οκτώ χρόνια. Μετά από μια υποχρεωτική παύση, λόγω επιδημίας κορονοϊού, τώρα συνεχίζουμε δυναμικά, γεμάτοι θετική ενέργεια, λόγω και της μεγάλης ανταπόκρισης που βρήκαμε σε εστιάτορες και σομελιέ*», δήλωσε ο Χάρης Παπανδρέου, μόνιμος κάτοικος Φλωρεντίας, ο οποίος ασχολήθηκε, εθελοντικά, με την όλη διοργάνωση.

Στην ελληνική βραδιά κρασιού έδωσε το «παρών» και η άμισθη πρόξενος της χώρας μας, στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, Πέγκυ Πετρακάκου.

*Σε ένα καλό εστιατόριο, ο σομελιέ είναι ο σεφ της κάβας. Είναι δηλαδή εκείνος που είναι υπεύθυνος για την επιλογή των κρασιών και κατ’ επέκταση – για τη δημιουργία και την τήρηση της λίστας των κρασιών. Στη σάλα, θα βοηθήσει τους πελάτες στην επιλογή του κρασιού που θα συνοδεύσει το γεύμα τους, θα πάρει τις παραγγελίες κρασιού, και θα βεβαιωθεί ότι τα κρασιά σερβίρονται στην ιδανική κατάσταση και θερμοκρασία, αλλά και στα σωστά ποτήρια, τα οποία δεν μένουν ποτέ άδεια (εκτός και αν το ζητήσει ο πελάτης). Για να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, ο σομελιέ έχει πλήρη εικόνα της κουζίνας, και έχει δοκιμάσει όλα τα πιάτα (και αυτά της ημέρας), έτσι ώστε οι προτάσεις που θα κάνει να είναι βασισμένες στους βέλτιστους γευστικούς συνδυασμούς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις