Ελλάδα

Τα πάνω-κάτω για δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς – Τι προβλέπει το “άνοιγμα” των επαγγελμάτων

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα μέσα στις επόμενες ημέρες ακόμη και αν χρειαστεί να... σπάσει την πόρτα!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα… κολλημένα νομοσχέδια δεν θα τα βρει ο νέος χρόνος στην ίδια κατάσταση, το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να μην έρθει στην παραμικρή ρίξει με τους εταίρους και έτσι τα επαγγέλματα των ιατρών, των φαρμακοποιών, των μηχανικών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων “ανοίγουν” ως τις γιορτές.

Οι αλλαγές ανά κλάδο:

Για τους μηχανικούς μετά τις (ένα σωρό) ρυθμίσεις για τα ακίνητα αυθαίρετα και μη, τα πιστοποιητικά που χρειάζονται οι οικοδομές κλπ, έρχονται και τα άσχημα μαντάτα καθώς η απελευθέρωση του επαγγέλματος αφορά ουσιαστικά στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών.

Νέες απώλειες θα έχουν στο εισόδημά τους οι φαρμακοποιοί καθώς αναμένεται να πέσει το ποσοστό του κέρδους τους από το 18,5% που είναι σήμερα στο 15%.
Η μείωση θα γίνει είτε απευθείας, όπως η προηγούμενη, είτε μέσω έκπτωσης που θα γίνεται στα Ταμεία εφόσον εξοφλούνται μέσα σε 40 μέρες. Τρίτος τρόπς είναι η κατάργηση της συνδρομής στον ΠΦΣ.

Για τους δικηγόρους έρχονται εταιρείες-χταπόδια με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, αν και ως τώρα λέγεται ότι το θέμα θα επιχειρηθεί να παγώσει. Ωστόσο δεν θα αποφευχθούν οι μειώσεις στις αμοιβές. Για ποσά άνω των 200.000 το ποσοστό θα πέσει από το 2% στο 1,5%, ποσοστό που θα μειώνεται όσο μεγαλώνει η αξία του αντικειμένου ως και το 0,50%.

Μικρότερα θα είναι και τα ποσοστά στις αναλογικές τιμές των συμβολαιογράφων, ενώ αναμένεται νέα μεγάλη μείωση στις αμοιβές που αυτή τη φορά αναμένεται να φτάσει και το 30%

Για τους γιατρούς οι αλλαγές δεν θα είναι μεγάλες ως προς αμοιβές κλπ και η πιο ουσιαστική θα αφορά στην απονομή ειδικότητας η οποία πλέον θα γίνεται μέσω ειδικών εξετάσεων με στόχο να μην υπάρχουν πλέον οι μεγάλες λίστες αναμονής.

Διαβάστε επίσης:

Χριστούγεννα θα “χτυπήσει” η εφορία – Μποναμάς ως 1.500 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βρέθηκε «κρυφή» πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι της διπλής δολοφονίας στο Αίγιο - Το σενάριο για «θαμμένα» στοιχεία
Η συγκεκριμένη πόρτα που βρέθηκε, ενώνει το σπίτι του διπλού φονικού με τον γειτονικό φούρνο ο οποίος ανήκει στον θείο της 54χρονης Μαρίας που ζει στο εξωτερικό
Το σπίτι στο Αίγιο, όπου βρέθηκαν νεκροί η 54χρονη κι ο 26χρονος γιος της
7