Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα περίεργα τρία καπάκια που βρέθηκαν στο σημείο που απανθρακώθηκε ο Μαυρίκος – Τι ερευνούν οι αρχές

Τα περίεργα τρία καπάκια που βρέθηκαν στο σημείο που απανθρακώθηκε ο Μαυρίκος – Τι ερευνούν οι αρχές

Τα τρία μεταλλικά καπάκια που βρέθηκαν στο σημείο που κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο του ο εκδότης της “ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ” Π. Μαυρίκος, αλλά και τα υπολείμματα από τα σωληνάκια τροφοδοσίας της μηχανής του θηριώδους τζιπ, ίσως δώσουν τελικά την απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι τις Πέμπτης στην Αττική οδό στο ύψος του Ν. Ηρακλείου.

Τα τρία μεταλλικά καπάκια τα οποία δεν ανήκουν στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν λίγα εκατοστά από το σημείο του δυστυχήματος και όπως λένε εμπειρογνώμονες, αλλά και αστυνομικοί, είναι δυνατόν να αποτελούν υπολείμματα κάποιου εμπρηστικού μηχανισμού.

Βέβαια έχουν μια ελαφριά οξείδωση, πλην όμως αυτή μπορεί να προέρχεται από τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών. Ήδη και τα τρία περίεργα αντικείμενα έχουν δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξερεύνηση για ίχνη πυρίτιδας ή εύφλεκτου υγρού και παράλληλα να διαπιστωθεί εάν αυτά τα τρία μεταλλικά καπάκια προέρχονται τελικά από το αυτοκίνητο του Π. Μαυρίκου.

Παράλληλα, όσο αυτό είναι δυνατόν καθώς η φωτιά έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου, θα ερευνηθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα σωληνάκια τροφοδοσίας, με δεδομένο το γεγονός πως οι υπεύθυνοι του συνεργείου που πραγματοποιούνταν τα σέρβις του οχήματος κατέθεσαν στην Αστυνομία πως ο έλεγχος γίνονταν κανονικά, ενώ το τροφοδοτικό σύστημα το κοιτούσαν όταν το θηριώδες τζιπ είχε συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο που είχε πραγματοποιήσει το τελευταίο του επαγγελματικό ραντεβού ο Π. Μαυρίκος και είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο του, σε μη ελεγχόμενο χώρο πάρκινγκ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας επίσης πραγματοποίησαν έρευνα στο χώρο και διαπιστώθηκε πως δεν θα ήταν δυνατόν σε κάποιον που ήθελε να κάνει δολιοφθορά στο αυτοκίνητο του γνωστού εκδότη, να ανοίξει το καπό και να κόψει τα σωληνάκια τροφοδοσίας, καθώς θα τον έβλεπαν πολλοί περαστικοί, ενώ το σημείο επιτηρείται και από κάμερες. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο σε αυτό το σημείο να γίνει δολιοφθορά στο αυτοκίνητο.

Άλλωστε και όπως έχει διαπιστωθεί, ο Π. Μαυρίκος εκείνη την ημέρα είχε πάρει εκτάκτως το αυτοκίνητο της συζύγου του, καθώς το δικό του το είχε στο συνεργείο, και κυκλοφορούσε με ταξί.

Εκτός αυτού μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, θα πάρουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, τα αποτέλεσμα από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, που έχουν ζητήσει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι τελευταίες τηλεφωνικές επαφές που είχε ο εκδότης, και κυρίως εάν δέχονταν απειλές και από ποιους.

Πάντως και όπως λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση των ερευνών: “…ο οικονομικός έλεγχος για την υπόθεση των εκβιασμών και το φερόμενο κύκλωμα των δημοσιογράφων που έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη, ούτως ή άλλως θα συνεχιστεί όπως και η ανακριτική διαδικασία. Άλλωστε ο Π. Μαυρίκος, στην κατάθεση που είχε δώσει όταν είχε συλληφθεί, δεν είχε δώσει κανένα όνομα και δεν άφησε υπόνοιες για εμπλοκή “μεγάλων ονομάτων” στην υπόθεση”.

Βέβαια ουδείς πια μπορεί να γνωρίζει εάν ο εκδότης στην πορεία των ερευνών και κυρίως της ακροαματικής διαδικασίας στην δικάσιμο που είχε ορισθεί για την υπόθεση, θα έκανε αποκαλύψεις και θα έκαιγε ανθρώπους, όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του, και για το λογο αυτό ο εκλιπών βρισκόταν στην διαδικασία συλλογής στοιχείων για να αποδείξει την αθωότητα του και κυρίως για να αποκαλύψει αυτούς, που αδίκως τον έμπλεξαν σε αυτή την περιπέτεια, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε