Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τα rapid test σανίδα σωτηρίας για τον Τουρισμό – Τι έδειξε η μελέτη στο Αττικόν

Τα rapid test σανίδα σωτηρίας για τον Τουρισμό – Τι έδειξε η μελέτη στο Αττικόν

Ο αγώνας δρόμου για την εξεύρεση ενός rapid test για τον κορονοϊό που θα είναι αξιόπιστο συνεχίζεται και στην Ελλάδα . Κι αυτό, γιατί τα τεστ αυτά είναι πολύ πιθανό όταν θα έρθει η επόμενη ημέρα να βοηθήσουν πολύ όχι μόνο για την ανακάλυψη κρουσμάτων αλλά και ως σανίδα σωτηρίας για τον τουρισμό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι όταν θα έχουμε στην φαρέτρα μας γρήγορα τεστ που θα είναι και αξιόπιστα να χρησιμοποιούνται στις πύλες εισόδου της χώρας μας. Έτσι όταν κάποιος θα θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα για διακοπές θα υποβάλλεται στα rapid test είτε στο σημείο αναχώρησης είτε όταν θα φτάνει στην Ελλάδα και έτσι αν το τεστ βγαίνει θετικό θα αποτρέπεται η είσοδος ενός κρούσματος στην χώρα μας.

Ολοκληρώθηκε η αρχική μελέτη rapid test στο Αττικό Νοσοκομείο

Στο πλαίσιο της αναζήτησης για το αξιόπιστο rapid test το newsit.gr σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα της αρχικής μελέτης rapid test στο Αττικό νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι όλα τα rapid test δεν είναι τα ίδια. Ωστόσο, αποτελούν ένα εργαλείο για τους γιατρούς που βοηθάει στην εκτίμηση της κατάστασης και πολλές φορές χρειάζονται περισσότερα από ένα rapid test για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη της νόσου. Διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή και πριν δοκιμαστούν ευρέως στον πληθυσμό χρειάζονται να υπάρχουν μελέτες.

Στην Ελλάδα παραλήφθηκαν τα πρώτα 50 τεμάχια και δοκιμάστηκαν σε κλινικές συνθήκες και την Τετάρτη 08/04 ολοκληρώθηκε η έρευνα και έγινε η αναφορά στο υπουργείο.

Ρεπορτάζ: Μάγδα Τσέγκου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις