Ελλάδα

Τα βρήκαν τελικά οι γιατροί με τον Λοβέρδο

Συγκεκριμένα ο Α.Λοβέρδος δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το αίτημα 30 χρόνων να μεταφερθεί η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, από τις περιφέρειες (πρώην νομαρχίες) στους ιατρικούς συλλόγους, έκανε δεκτό απόψε ο υπουργός υγείας Α.Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο Α.Λοβέρδος δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό, συνολικά το ρόλο τους.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας συμφώνησε να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος. Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι εφόσον περάσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα ανοίξει ο δρόμος για τον πραγματικό ρόλο του ΙΣΑ , ο οποίος θα πρέπει να είναι συμβουλευτικός προς τον εκάστοτε υπουργό Υγείας και οι ιατρικοί σύλλογοι θα γίνουν επιτέλους “εργαστήρι παραγωγής πολιτικής υγείας”.

Θετικά φαίνεται ότι είδε στη συνάντηση με τους γιατρούς ο Α.Λοβέρδος το αίτημά τους να μπορούν να συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και γιατροί που δεν θα είναι συμβεβλημένοι με αυτόν, με την προϋπόθεση ότι θα ελέγχονται από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφισης.

Οι γιατροί παρέμειναν ανυποχώρητοι στη θέση τους να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρούν ότι αποτελεί “άνοιγμα” του ιατρικού επαγγέλματος σε κάθε μη γιατρό. Ωστόσο , ο Α.Λοβέρδος τους εξήγησε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία το ιατρικό επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ενεργή θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι η δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα με μαθήματα και επαναλήψεις
«Οι μαθητές μας θα έχουν πρόσβαση όλο το καλοκαίρι στο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη σχολική χρονιά», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας
iStock
Λάρισα: «Είμαι θυμωμένη μαζί του, θα φάει τη φυλακή του και θα ησυχάσει» λέει η μητέρα του 50χρονου που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
«Κάποια στιγμή και το νευρικό σύστημα δεν αντέχει και κάνει κουταμάρες» λέει η μητέρα του 50χρονου που απειλούσε με τσεκούρι και βενζίνη την πρώην γυναίκα του
Η γυναίκα που ήταν όμηρος του πρώην συζύγου της στη Λάρισα
Ηράκλειο: «Τον χτυπούσε και με απειλούσε ότι θα με καταγγείλει για βιασμό», λέει ο σύντροφος της μητέρας του μικρού Άγγελου
Υποστήριξε ότι ο Άγγελος είχε πέσει δύο φορές από τη σκάλα του σπιτιού, αναφέροντας ότι η πρώτη πτώση είχε σημειωθεί περίπου 15 ημέρες πριν από το κρίσιμο περιστατικό και η δεύτερη τρεις με τέσσερις ημέρες νωρίτερα
Ο 3χρονος Άγγελος που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Κρήτη