Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ταξί: “Φρένο” από τους Θεσμούς στο νομοσχέδιο!

ταξί
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Εν Ελλάδι γίνεται ο… κακός χαμός για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στα ταξί. Τι λένε, όμως, οι Θεσμοί που έχουν και λόγο στο… οτιδήποτε;

Το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τα ταξί έχει γίνει πρώτη είδηση και προκαλεί αντιδράσεις! Οι… παραδοσιακοί επαγγελματίες ταξί αντιδρούν, όπως επίσης και η εταιρεία Beat (σ.σ. πρώην Taxibeat). Εδώ, όμως, μοιάζει να ταιριάζει η παροιμία “λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο”. Και όπου ξενοδόχος, βάλτε -φυσικά- τους Θεσμούς.

Taxibeat: Σκληρή ανακοίνωση των ελληνικών startups – «Η κυβέρνηση διώκει την επιχειρηματικότητα»

Διότι μπορεί ο Χρήστος Σπίρτζης να τονίζει πως τις αποφάσεις θα τις πάρει η ελληνική κυβέρνηση και όχι η οποιαδήποτε εφημερίδα (σ.σ. “καρφί” για το δημοσίευμα των Νέων που παρουσίαζε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης), αλλά όπως στις περισσότερες περιπτώσεις στην μνημονιακή Ελλάδα, τις αποφάσεις τις παίρνουν οι δανειστές.

Τι λένε οι Θεσμοί για το νομοσχέδιο για τα ταξί

Τις πληροφορίες μεταφέρει η kathimerini.gr, με το ρεπορτάζ που προκύπτει να αναφέρει πως: Χωρίς το “πράσινο φως” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμένει αυτή τη στιγμή το σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σχέδιο νόμου στο οποίο σκοπό έχει να μετατρέψει την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης Beat (πρώην Taxibeat) σε εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου.

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Όχι μόνο από την αντιπολίτευση. Αλλά και από χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν σε διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών, για την απόσυρσή του.

Η Επιτροπή δηλώνει ενήμερη και έτοιμη να εξετάσει κατά πόσο το υπό εξέταση νομοσχέδιο είναι συμβατό με το μνημόνιο. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της Καθημερινής για το κατά πόσο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου βρίσκει την Επιτροπή σύμφωνη, εκπρόσωπός της δήλωσε:

Οι θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου και συγκεκριμένα με εκείνες που συνδέονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των φραγμών στον ανταγωνισμό“.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις