Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταξίδι στη Δράμα: 10+1 στάσεις σε μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας

Ταξίδι στη Δράμα: 10+1 στάσεις σε μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας

Ταξίδι στη Δράμα. Μακρινή για την Αθήνα, απέχει 650 χιλιόμετρα από τη μητρόπολη. Κοντινή για τη Θεσσαλονίκη, 150 χιλιόμετρα απόσταση από τη συμπρωτεύουσα. Αλλά πανέμορφη και με απ’ όλα.

Και φύση και μουσεία. Και τείχη και τζαμιά. Και όμορφοι κοντινοί προορισμοί. Η ιστορία της είναι μακρά και πλούσια από γεγονότα, τα περισσότερα όμως δύσκολα αφού η περιοχή γνώρισε πολλούς διαφορετικούς κατακτητές.

Η Δράμα βρίσκεται στη σημερινή της θέση από τα τέλη της 5ης π.Χ. χιλιετίας! Με αφορμή αυτό το ιστορικό στοιχείο, αξίζει να σημειωθεί πως οι 7 από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η μακραίωνη κατοίκηση και παρουσία οφείλονται στα άφθονα νερά της και τον γόνιμο κάμπο της. Οι πιο αρχαίοι κάτοικοι της Δράμας ήταν Θράκες. Στους Αρχαϊκούς Χρόνους η περιοχή επικοινωνούσε εμπορικά με ελληνικές αποικίες των θρακομακεδονικών παραλίων. Στα μέσα του 4ου π.Χ. αιώνα ο Φίλιππος Β’ ενέταξε την περιοχή στο βασίλειο της Μακεδονίας.

Όσο για τη Δράμα των ιστορικών χρόνων αυτή πιθανότατα βρισκόταν στη θέση της σύγχρονης πόλης. Κατά τη Ρωμαϊκή Περίοδο η πόλη προσαρτήθηκε στη ρωμαϊκή αποικία των Φιλίππων, η οποία ιδρύθηκε το 42 π.Χ. Στα Βυζαντινά Χρόνια, πάλι, ήταν μια μικρή οχυρωμένη πόλη, ενώ από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα απέκτησε έναν έντονα εμπορικό και στρατηγικό χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις