Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ταξίδια εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων πραγματοποιεί ο ΕΟΤ ανά την Ελλάδα

Ταξίδια εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων πραγματοποιεί ο ΕΟΤ ανά την Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Συνεχίζονται τα ταξίδια εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων στη χώρα μας, προκειμένου να προβάλουν, μέσω των εντύπων τους, τους ελληνικούς προορισμούς που επισκέπτονται.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, την τιμητική τους στο φθινοπωρινό πρόγραμμα ταξιδιών εξοικείωσης δημοσιογράφων, bloggers, αλλά και τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, που οργανώνει ο ΕΟΤ, έχουν η ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και νησιά του Αιγαίου -λιγότερο γνωστά στο ευρύ τουριστικό κοινό.

Οι εν λόγω δράσεις, όπως τονίζεται, σχεδιάζονται και υλοποιούνται με στόχο την αποτελεσματική προβολή των δυνατοτήτων εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η χώρα μας, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Συγκεκριμένα, την Αθήνα και τους Δελφούς επισκέπτεται 4μελές τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Travel with me». Την κεντρική και δυτική Μακεδονία επισκέπτονται δημοσιογράφος και φωτογράφος του γνωστού Ολλανδικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Reis&Magazine» που απευθύνεται στους λάτρεις των ταξιδιών σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ιστορικής σημασίας και παραδοσιακών οικισμών.

Την Πελοπόννησο επισκέπτεται δημοσιογράφος του γερμανικού τουριστικού περιοδικού «Turistik Aktuell» με σκοπό την συλλογή ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού για τη σύνταξη άρθρου που θα προβάλλει την περιοχή στη Γερμανία και θα δημοσιευθεί την άνοιξη του 2018.

Την Κάρπαθο και την Κάσο θα επισκεφτούν δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι, με σκοπό να συλλέξουν υλικό για αφιερώματα στα δύο νησιά, που θα δημοσιευθούν στα γυναικεία περιοδικά «Confidenze» & «F» και στο μηνιαίο τουριστικό περιοδικό «In Viaggio».

Την Αττική, εξάλλου, επισκέπτονται μία δημοσιογράφος του περιοδικού «Meeting&Intensives Travel» και δέκα τουριστικοί πράκτορες (buyers) από την Βρετανία, με σκοπό την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.

Τις Μικρές Κυκλάδες (Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σχοινούσα) θα επισκεφτούν δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι, για συλλογή πληροφοριών με σκοπό την δημοσίευση ειδικού αφιερώματος για ιστιοπλοΐα και εξερεύνηση.

Την Αμοργό θα επισκεφτούν έξι Γάλλοι δημοσιογράφοι, για να καλύψουν τον Διεθνή Αγώνα Ελεύθερης Κατάδυσης «Authentic Big Blue».

Τέλος, την Αθήνα, την Ύδρα και τη Μύκονο επισκέφτηκαν πρόσφατα, έξι Αυστριακοί δημοσιογράφοι από το τηλεοπτικό δίκτυο Οe24 online&TV, το περιοδικό της Red Bull- Hin und Weg και τις εφημερίδες με ευρεία κυκλοφορία στην Αυστρία: Krone Zeitung, Kleine Zeitung, Kurier & Die Presse.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις