Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Tatiana Live: Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Σοφίας – Η μάχη με τη Μηνιγγίτιδα Β

Tatiana Live: Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Σοφίας – Η μάχη με τη Μηνιγγίτιδα Β

Η ιστορία της μικρής Σοφίας – Ευαγγελίας, που πέρασε μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες στη ζωή της, δίνοντας μάχη με τη Μηνιγγίτιδα Β, συγκλονίζει. Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της μίλησε στην εκομπή της Τατιάνας Στεφανίδου Tatiana Live για τις δύσκολες στιγμές που έζησαν και έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας πόσο επικίνδυνη και ύπουλη μπορεί να είναι η φύση της νόσου.

Οι στιγμές ξεγνοιασιάς της οικογένειας που επέλεξε να αφήσει για λίγο τη Γερμανία και να κάνει διακοπές στην πατρίδα δεν άργησαν να μετατραπούν σε εφιάλτη. Ήταν ανήμερα Δεκαπενταύγουστου που η 3χρονη Σοφία – Ευαγγελία αρρώστησε από Μηνιγγίτιδα Β και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της.

Η μικρή Σοφία – Ευαγγελία ανέβασε πυρετό και η μητέρα της Ελένη της έδωσε αντιπυρετικό. Ο οργανισμός της αντέδρασε και έκανε εμετό. Το επόμενο πρωινό ετοιμάστηκαν για το νοσοκομείο. Η άμεση επέμβαση των γιατρών στάθηκε σωτήρια για τη ζωή της μικρής Σοφίας – Ευαγγελίας. Η Ελένη περιέγραψε στην εκπομπή Tatiana Live το πόσο ραγδαία εξελίχθηκε η νόσος. Ως γιατρός, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η κορούλα της είχε Μηνιγγίτιδα Β.

«Η Μηνιγγίτιδα Β τα θερίζει όλα, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Είναι σαν το domino, όταν πέσει ένα τουβλάκι πέφτουν όλα και η ζωή σου κρέμεται από μία κλωστή. Όταν παίρνω την κόρη μου αγκαλιά σκέφτομαι ότι είναι ολόκληρη, γιατί θα μπορούσε ή να έχει πεθάνει ή να είναι μισή. Και αν καμία φορά είναι ζωηρή, χαίρομαι που έχει και χέρια και πόδια για να μπορεί να είναι ζωηρή.»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη Μηνιγγίτιδα Β

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της μητέρας της μικρής Σοφίας – Ευαγγελίας έρχεται να κρούσει σε όλους τους γονείς τον κώδωνα του κινδύνου για την επικίνδυνη νόσο.

Η συζήτηση που ακολούθησε στην εκπομπή Tatiana Live στράφηκε στην ύπουλη φύση της νόσου, με τον παιδίατρο κ. Νταλούκα να επισημαίνει πως υπάρχει τρόπος πρόληψης μέσω του εμβολιασμού. Σύστησε μάλιστα στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν από τις επικίνδυνες συνέπειες της νόσου. Αυτό που άλλωστε αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη Μηνιγγίτιδα Β, όπως και σε κάθε νόσο, είναι η πρόληψη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις