Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τέλη κυκλοφορίας 2021 μέσω Taxisnet – Πώς γίνεται η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Τέλη κυκλοφορίας 2021 μέσω Taxisnet – Πώς γίνεται η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Taxisnet. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου πήρε παράταση η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας. Τι ισχύει με την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων. 

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2Ο21: η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2021, που λήγει την 31-12-2020, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021. Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλoφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Επιπλέον, η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω web banking, η οποία από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Πώς να τα εκτυπώσετε εάν δεν έχετε τους κωδικούς του taxisnet

Οι πολίτες μπορούν με τρία απλά βήματα να γίνει εκτυπώσουν μέσω Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2021, που έχουν αναρτηθεί από την ΑΑΔΕ.

Στην περίπτωση μάλιστα που δεν έχουν τους κωδικούς του taxisnet, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του ΙΧ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλoφορίας , ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

Τέλη κυκλοφορίας: Αν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες —> οχήματα —> τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή

Επιχειρήσεις —> φορολογικές υπηρεσίες —> οχήματα —> τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

Αν δεν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες —> οχήματα —> τέλη κυκλoφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Επιχειρήσεις —> φορολογικές υπηρεσίες —> οχήματα —> τέλη κυκλoφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Κάντε εδώ την εκτύπωση για τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων στο MyCAR

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR που θα τεθεί τις επόμενες ώρες σε λειτουργία.

Πώς θα καταθέσετε τις πινακίδες στο MyCAR

Δηλώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος

Στο σπίτι παραμένουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες

Η ΑΑΔΕ έχει στόχο να μειωθεί η κίνηση στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων και απευθύνει έκκληση στους φορολογούμενους να περιμένουν την έναρξη της πλατφόρμας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πώς όσοι καταθέσουν δεν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 η πληρωμή των οποίων έχει πάρει παράταση δύο μηνών και συγκεκριμένα μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις