Ελλάδα

Τέλος στην οδύσσεια των τριών Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χαρμόσυνα νέα για τους τρεις Έλληνες ναυτικοί που ύστερα από μήνες ομηρίας στο Τζιμπουτί, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Είναι οι τελευταίοι από τους Έλληνες ναυτικούς που κρατούνταν όμηροι στο Τζιμπουτί, που αφέθηκαν ελεύθεροι και θα γυρίσουν στις οικογένειές τους.

Την ευχάριστη είδηση έκανε γνωστή το μεσημέρι της Κυριακής (26.04.2020) ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης με ανάρτησή του στο twitter.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας έλαβε τέλος ο εγκλωβισμός και η πολύμηνη ταλαιπωρία των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί. «Χθες οι 3 εναπομείναντες ναυτικοί, που βρίσκονταν εκεί, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Κώστας Βλάσης.

Πέντε Έλληνες ναυτικοί, σε ελληνόκτητα πλοία 3 μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί, ζούσαν σε καθεστώς ομηρίας από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2019.

Οι Έλληνες ναυτικοί βρίσκονταν στα 2 ακινητοποιημένα -γνωστού Έλληνα εφοπλιστή- φορτηγά πλοία “Πτολεμαίος” και “Αρίμπας”, που κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του πλοιοκτήτη τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση Μαζωνάκη: Του χορήγησαν 0,1mg αντί για 1mg αδρεναλίνης - Αγνόησαν δύο alert του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης για θρόμβωση
Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο γιατρών, τα τραγικά λάθη πριν και μετά την ανακοπή που υπέστη ο Γιώργος Μαζωνάκης και το χρονικό του θανάτου
Γιώργος Μαζωνάκης
Γιωργος Μαζωνάκης: «Ήταν μια χαρά, έφυγε από εδώ στις 13:30», αποκαλύπτει ο φαρμακοποιός που επισκέφτηκε πριν πάει στο Κολωνάκι
Μιλώντας στο Live News, ο φαρμακοποιός αλλά και ο ταξιτζής διαψεύδουν τα λεγόμενα των γιατρών για την ώρα την οποία έφτασε ο τραγουδιστής στην «κλινική»
Γιώργος Μαζωνάκης
Δίκη για Τέμπη: Συγκίνησε ο Πλακιάς στην κατάθεσή του, «βρήκαμε τα παιδιά μας 12χλμ μακριά» – Η εισαγγελέας ζήτησε άρση απορρήτου για το κινητό του σταθμάρχη
«Ακόμη οι τάφοι μου είναι ανοιχτοί και ζητούν δικαιοσύνη», ανέφερε και η Σοφία Ζαροπούλου, μητέρα της Χρύσας και της Θώμης
νικος πλακιας