Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέλος στην οδύσσεια των τριών Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί

Τέλος στην οδύσσεια των τριών Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί
Φωτογραφία twitter @KostasVlasis

Χαρμόσυνα νέα για τους τρεις Έλληνες ναυτικοί που ύστερα από μήνες ομηρίας στο Τζιμπουτί, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Είναι οι τελευταίοι από τους Έλληνες ναυτικούς που κρατούνταν όμηροι στο Τζιμπουτί, που αφέθηκαν ελεύθεροι και θα γυρίσουν στις οικογένειές τους.

Την ευχάριστη είδηση έκανε γνωστή το μεσημέρι της Κυριακής (26.04.2020) ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης με ανάρτησή του στο twitter.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας έλαβε τέλος ο εγκλωβισμός και η πολύμηνη ταλαιπωρία των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί. «Χθες οι 3 εναπομείναντες ναυτικοί, που βρίσκονταν εκεί, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Κώστας Βλάσης.

Πέντε Έλληνες ναυτικοί, σε ελληνόκτητα πλοία 3 μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί, ζούσαν σε καθεστώς ομηρίας από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2019.

Οι Έλληνες ναυτικοί βρίσκονταν στα 2 ακινητοποιημένα -γνωστού Έλληνα εφοπλιστή- φορτηγά πλοία “Πτολεμαίος” και “Αρίμπας”, που κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του πλοιοκτήτη τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις