Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τέμπη: Ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο ζήτησαν από τον Γιώργο Γεραπετρίτη οι σιδηροδρομικοί

Τέμπη: Ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο ζήτησαν από τον Γιώργο Γεραπετρίτη οι σιδηροδρομικοί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Την θέση για ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο επανέλαβε στον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ) κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης τους.

«Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ -ΜΣΤ, η κρατούσα άποψη διαφαίνεται να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, πλην όμως οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν τις προσεχείς 2-3 ημέρες».

Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, δεδομένο ότι «λόγω ανωτέρας βίας η συνάντηση ήταν ολιγόλεπτη», για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου, «όπου με την παρουσία εκπροσώπων των σιδηροδρομικών σωματείων, θα εξειδικεύσουμε προτάσεις και λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των δικλείδων ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων».

«Επειδή το τελευταίο διάστημα το ζήτημα έχει λάβει τη μορφή δημόσιου διαλόγου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ΠΟΣ-ΜΣΤ θα αναμείνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης με την ελπίδα ότι θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ακολουθήσει νεότερη σύγκλιση των οργάνων μας για την επανεκτίμηση της περαιτέρω στάσης μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις