Ελλάδα

Τέμπη: Αντιδρούν 26 οικογένειες θυμάτων για τη συναυλία με το εισιτήριο των 15 ευρώ – «Αλλοιώνει τον συμβολισμό της»

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί για τη διοργάνωση της συναυλίας στη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη κι εν μέσω της σφοδρής κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Μαρία Καρυστιανού και στον Νίκο Πλακιά, η οποία έχει «επισφραγιστεί» και με το εξώδικο της πρώτης στον δεύτερο.

Η συναυλία, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή (11.10.24), έχει εισιτήριο της τάξεως των 15 ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Μάλιστα, 26 οικογένειες με ανακοίνωσή τους δηλώνουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της συναυλίας, υποστηρίζοντας ότι «ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της».

Ανάμεσα στις οικογένειες που υπογράφουν την παρακάτω ανακοίνωση βρίσκονται κι εκείνες του Νικολάου και του Δημητρίου Πλακιά, που ζητούν σεβασμό στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων.

«Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας», επισημαίνουν.

Και συνεχίζουν ότι «όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές».

Υπενθυμίζεται πως πως νωρίτερα την Πέμπτη η κυρία Καρυστιανού μίλησε στον ΑΝΤ1 για το εξώδικο στον κ. Πλακιά, δηλώνοντας πως «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη γι΄αυτό». «Ο κ. Πλακιάς θα μπορούσε να μιλήσει μαζί μας, καθώς μιλάει καθημερινά με μέλος του συλλόγου. Δεν έχουμε κρύψει κάτι όσον αφορά τον σύλλογο», επεσήμανε η πρόεδρος του συλλόγου των συγγενών για τα Τέμπη.

Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Πλακιάς, υπογράμμισε πως «δεν έχει προσωπικό μένος με κανέναν». 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση των 26 οικογενειών έχει ως εξής:

«Εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα.

Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές.

Οι οικογένειες

Νικολάου Πλακιά

Δημητρίου Πλακιά

Βασιλείου Κατσάρα – Νικολάου Ζήση

Δημητρίου Μπέζα

Ελευθεριάδη Θεοδώρου

Ελισάβετ Εγούτ

Χρήστου Βλάχου- Βαίου Βλάχου – Σαμάνθας Βλάχου

Νικολάου Χατζηβασιλείου

Αγγέλου Μασσαλή

Δημήτρης Μπουρνάζης – Αθανασία Μπουρνάζη

Δημητρίου Κουτσόπουλου

Λαζάρου Πορφυρίδη

Διονυσίου Γεωργιάδη

Αναστασίου Ταχμαζίδη

Κωνσταντίνου Τσίντζα – Σεϊτανίδου Θεοδώρας

Σωτηρίου Μήτσκα

Γεωργίου Καρακώστα

Diana’s Bozo

Μαρίας Κυριακίδου

Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους – Γκέκα

Ρούλας Τζοβάρα

Ευαγγέλου Τσιώμα

Νικολάου Ναλμπάντη

Αντώνιος Ψαρόπουλος

Ηλίας Παπαγγελής

Άλμα Λάτα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του