Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τέμπη: Ανύπαρκτος φωτισμός και μέτρα πυρασφάλειας στο τούνελ της Ραψάνης

Τέμπη: Ανύπαρκτος φωτισμός και μέτρα πυρασφάλειας στο τούνελ της Ραψάνης

Την κακή κατάσταση που βρίσκεται το τούνελ της Ραψάνης από το οποίο πέρασαν τα δυο τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη αναδυκνύει το Live News.

Στην αυτοψία που πραγματοποίησε το Live News καταγράφηκαν ανύπαρκτα μέτρα πυρασφάλειας, ανύπαρκτη συντήρηση και μηδενικός φωτισμός, ενώ να σημειωθεί πως για λίγα μέτρα τα δυο τρένα δεν συγκρούστηκαν μέσα στο τούνελ.

Σε ένα τούνελ χιλιομέτρων, υπάρχει μία πόρτα για την έξοδο των επιβατών σε περίπτωση κινδύνου, η οποία είναι κλειδωμένη.

Τα φώτα δεξιά και αριστερά στους τοίχους του τούνελ ,είναι όλα σβηστά καθώς δε λειτουργούν, ενώ οι πυροσβεστικοί κρουνοί που υπάρχουν, δεν έχουν σωλήνες για να μεταφέρουν το νερό.

Νέα στοιχεία για τη μυστηριώδη φωτιά στο τρένο

Ο Κώστας Λακαφώσης, μηχανολόγος και αεροναυπηγός μηχανικός, εξηγεί γιατί δεν δικαιολογούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες σε ηλεκτροκίνητο τρένο.
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το τι θα μπορούσε να προκαλέσει το ηλεκτρικό τόξο που δημιουργήθηκε από την έκρηξη.

Μία φωτογραφία απεικονίζει την περιοχή που έγινε το δυστύχημα αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα. Αυτό που προκύπτει από την φωτογραφία είναι το πόσο μικρή και συγκεντρωμένη είναι η φωτιά.

Η θερμοκρασίες που προκύπτουν από αυτά που δεν έμειναν, δείχνουν πως δεν είμαι φυσιολογικό πως μία ηλεκτρονική αμαξοστοιχία να ανεβάσει τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Λακαφώση, πρέπει να ελεγχθεί η πυρασφάλεια και πρέπει να ερευνηθεί τι είδους έλαια μετασχηματιστών χρησιμοποιούσε.
Εάν είναι από ορυκτά καύσιμα, φυσικά έλαια ή 100% συνθετικά με βάση το πυρίτιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις