Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέμπη: Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από το κυλικείο στο μοιραίο τρένο, δείτε βίντεο

Τέμπη: Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από το κυλικείο στο μοιραίο τρένο, δείτε βίντεο

Οι διασώστες δείχνουν το κυλικείο που υπήρχε στο τρένο και φέρνουν στο μυαλό τους, τις εικόνες που έζησαν στα Τέμπη όταν έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας…

Το κυλικείο στο τρένο του θανάτου, έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. Δεκάδες άτομα που ήταν σε αυτό τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 σκοτώθηκαν ακαριαία. Οι διασώστες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, είδαν τις φλόγες να καίνε τα πάντα και να επεκτείνονται. Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα, έτρεχαν και άκουγαν συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια. Όπως λένε ήταν οι δυσκολότερες στιγμές στην επαγγελματική τους πορεία. Η πιο δύσκολη αποστολή με το κάθε δευτερόλεπτο να έχει καθοριστική σημασία, για τις ζωές δεκάδων ανθρώπων.

«Είναι ένα μεγάλο μαζικό δυστύχημα. Χάθηκαν τόσες ψυχές, νέα παιδιά», είπε ένας διασώστης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του δυστυχήματος. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχαν επαγγελματίες και εθελοντές διασώστες, με τους ίδιους να κάνουν λόγο για μία εξωπραγματική κατάσταση, ενώ ανέφεραν ότι κανένας νους δεν χωράει αυτό που συνέβη.

«Ήταν μία χαοτική καταστροφή. Ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια. Προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους να βγουν μέσα από τα συντρίμμια. Τα κεφάλια των ανθρώπων που επιχειρούν ακόμα και αυτή την στιγμή είναι μονίμως σκυμμένα, αυτό λέει τα πάντα», είπε διασώστης στο Mega.

Το βαγόνι του κυλικείου από τη σύγκρουση διπλώθηκε στη μέση, κάηκε και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, όπως φαίνεται και από τα πλάνα που εξασφάλισε το «Πάμε Δανάη!».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις