Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τέμπη: Αυτό είναι το έγγραφο που έστειλε ο σταθμάρχης σε τοπικό τρένο αλλά όχι στο μοιραίο

Τέμπη: Αυτό είναι το έγγραφο που έστειλε ο σταθμάρχης σε τοπικό τρένο αλλά όχι στο μοιραίο

Μια ακόμα δικλείδα ασφαλείας δεν ακολούθησαν οι ιθύνοντες, ένα τριπλότυπο έγγραφο που δεν δόθηκε ποτέ στο μοιραίο τρένο που εκτροχιάστηκε με το εμπορικό στα Τέμπη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Πρόκειται για την επιστολή που έστειλε ο σταθμάρχης σε άλλο τρένο, με κωδικό 2598, αλλά δεν έστειλε ποτέ στο Intercity 62 με αποτέλεσμα να συγκρουστούν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη και να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και άλλοι τόσοι να είναι αγνοούμενοι.

Ειδικότερα, ο κάθε σταθμάρχης και μηχανοδηγός είναι υποχρεωμένος να παίρνει το συγκεκριμένο έγγραφο, το δελτίο ειδοποίησης με αριθμό 1001, και να φεύγει μετά για το δρομολόγιό του. Σε αυτό αναγράφονται στοιχεία όπως ο αριθμός του τρένου, το δρομολόγιο αλλά και τις γραμμές στις οποίες θα κινηθεί. 

Το δελτίο ειδοποίησης είναι τριπλότυπο και πρόκειται για ακόμα μια δικλείδα ασφαλείας που δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν τα τρένα στα Τέμπη, στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα.

Δείτε την επιστολή στο παρακάτω βίντεο:

Αν είχε παραδοθεί στα χέρια του μηχανοδηγού το συγκεκριμένο έγγραφο, τότε η τραγωδία πιθανότατα θα είχε αποφευχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης φαίνεται να δέχθηκε πολλές ερωτήσεις τεχνικού χαρακτήρα στην κατάθεσή του ενώ παράλληλα, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι το βράδυ της τραγωδίας, θα έπρεπε να είναι δύο σταθμάρχες στη βάρδια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις