Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέμπη: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος» λέει ο δικηγόρος του επιθεωρητή – Η τοποθέτηση για την αναρρωτική

Τέμπη: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος» λέει ο δικηγόρος του επιθεωρητή – Η τοποθέτηση για την αναρρωτική

Νέος κύκλος ερευνών ανοίγει αυτή την εβδομάδα για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. «Σε μεγάλες δικογραφίες πρέπει να υπάρχει υπομονή γιατί αν υπάρχει βιασύνη είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και παραλείψεις στη διερεύνηση ευθυνών», τόνισε ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας που εκπροσωπεί τον προϊστάμενο επιθεώρησης για την υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Όπως είπε ο δικηγόρος του επιθεωρητή του σταθμού της Λάρισας, όταν στην πορεία των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη ενδεχομένως αποδοθούν ευθύνες κι αλλού και υπάρχει πολύς κόσμος για υποστήριξη κατηγορίας, χρειάζεται χρόνος.

Ο ίδιος ο Γιάννης Γλύκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ την Κυριακή, 26 Μαρτίου, πρόσθεσε ότι με βάση τη γνώση που έχει, ο εφέτης ανακριτής και η αναπληρώτριά του κινούνται τάχιστα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διερεύνηση θα γίνει πάρα πολύ σωστά.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν στο «κάδρο» των διώξεων θα μπουν και καινούργια πρόσωπα απάντησε ότι «έχω κρατήσει και τηρώ μια δέσμευση να μην ομιλώ δημόσια για αποδεικτικό υλικό και δεν μου επιτρέπεται, αλλά και γιατί σέβομαι την κατηγορία και κυρίως τους ανθρώπους που έχουν χαθεί. Προφανώς έχουμε πάρα πολλά να πούμε υπερασπιστικά, αλλά δεν θα τα πω δημόσια τώρα, επειδή είναι μία δέσμευση που έχω κρατήσει συνολικά και εκείνος (σ.σ. επιθεωρητής) δεν έχει αυτή έχει αυτή την επιθυμία».

Σε ό,τι αφορά για το πού θα κινηθεί περίπου και τι θα υποστηρίξει ο πελάτης του, ο δικηγόρος κ. Γλύκας σημείωσε: «Αρνείται προφανώς τις κατηγορίες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι την Πέμπτη (σ.σ. 30.03.2023) στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα κάνει θα πει αυτά που πρέπει να πει».

Ο Γιάννης Γλύκας υποστήριξε στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6, ότι, ενδεχόμενος δόλος δεν υπάρχει, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ερευνητέο αν υπάρχει αμέλεια. «Η άποψη μας και επ’ αυτής της κατηγορίας είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει ούτε αμέλεια τουλάχιστον για τον άνθρωπο αυτό», είπε.

Σχετικά με το θέμα της αναρρωτικής άδειας που πήρε την επομένη του δυστυχήματος στα Τέμπη ο επιθεωρητής σημείωσε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων. Δεν έχουμε καν απόδοση κατηγορίας επ’ αυτού, δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω δημόσια ό,τι έγινε είναι δύο μέρες μετά και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, είναι μεταγενέστερο και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην Τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις