Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τέμπη: Έφοδος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ εν μέσω έρευνας για την τραγωδία

Τέμπη: Έφοδος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ εν μέσω έρευνας για την τραγωδία
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) έκαναν έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ σήμερα Τρίτη (7.3.2023) μια εβδομάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) θα ερευνήσουν ηχογραφημένες συνομιλίες και σημαντικά έγγραφα ώστε να ρίξουν φως στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Άλλωστε, η διαδικασία της αυτεπάγγελτης έρευνας έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή.

Αναμένεται να εξεταστεί η ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας από τον ΟΣΕ και τη Σιδηροδρομική Επιχείρηση Ηellenic Train AΕ. Τα ευρήματα της έρευνας θα σταλούν μέσω πορίσματος στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και στο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει στον τόπο της τραγωδίας και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις