Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τέμπη: Ένταση με Χαυτούρα στον «αέρα» για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα

Τέμπη: Ένταση με Χαυτούρα στον «αέρα» για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα

Ένταση επικράτησε σε ζωντανή μετάδοση στην εκπομπή Live News ανάμεσα στον Νίκο Ευαγγελάτο και τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής Βόλου, Νίκο Χαυτούρα.

Ο κ. Χαυτούρας εμφανώς εκνευρισμένος από τις ερωτήσεις που έθετε ο Νίκος Ευαγγελάτος αναφορικά με την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αποχώρησε σε ζωντανή μετάδοση.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Βόλου τέθηκε σε αναστολή εξαιτίας της υπόθεσης με την αναρρωτική ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστό πως τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτιά του.

Μιλώντας νωρίτερα και στο newsit.gr ο κ. Χαυτούρας τόνισε πως «την άδεια  υπέγραψε ο Επιμελητής Α’» λέει ο Χαυτούρας για την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Στο Live News o κ. Χαυτούρας είπε αρχικά πως «αυτή τη στιγμή έχουμε μια τραγωδία με 57 θύματα και αντί να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα αίτια του δυστυχήματος, ποιοι διόρισαν τους σταθμάρχες, ασχολείται με την άδεια του γιατρού. Και με αυτό βέβαια να ασχοληθεί. Αλλά, αυτήν τη στιγμή προέχει η τραγωδία και για να μην συμβεί άλλη τραγωδία, να δοθούν λύσεις στα αναπάντητα ερωτήματα».

Στη συνέχεια και στην ερώτηση για το αν επιχειρεί εκείνος να συσκοτίσει την έρευνα, σημείωσε πως «δεν υπέγραψα άδεια» και πρόσθεσε ότι «μπορούσε να επανεξεταστεί η άδεια από δευτεροβάθμια επιτροπή».

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε στο νοσοκομείο όπως έρχονται κι άλλοι. Και επειδή υπάρχει αναμονή στα ραντεβού, ήρθε και έψαχνε κάποιον γνωστό, μήπως και τον εξετάσει. Γιατί στη διαδικασία των ραντεβού θα πάνε πολύ αργά. Εγώ, όμως, δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. Τον είδα και θα μπορούσα να μην γράψω αυτά που είδα». Έτσι, έκανε ένα τηλέφωνο στον συνάδελφό του «και του είπα ότι έχει πρόβλημα και να τον δει και ο ίδιος και να κρίνει. Δεν είμαστε σε στρατόπεδο, ούτε είμαι ο Μέγας Ναπολέων. Του είπα λοιπόν ότι φαίνεται πως πονάει στη μέση και ότι έχει πρόβλημα με το πόδι. Από εκεί και πέρα στα εξωτερικά ιατρεία έπρεπε να εκφράσει την επιστημονική του άποψη».

«Αυτό το χαρτί στο βιβλίο συμβάντων έγραψα ότι τον έχω δει κι εγώ. Αλλά επειδή δεν είχα εξωτερικά ιατρεία… Δεν είναι παραπεμπτικό. Εγώ είπα ότι χρήζει αδείας. Από εκεί και πέρα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία. Γι’ αυτό τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία. Συγγνώμη δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Σας έδωσα απάντηση. Αυτό δεν ήταν να το κάνω εγώ. Έπρεπε να το κάνει ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων».

Στη ερώτηση του γιατί δόθηκε άδεια σε έναν άνθρωπο που είναι άμεσα εμπλεκόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο κ. Χαυτούρας επέμεινε: «Δεν έγραψα εγώ άδεια. Δεν έγραψα εγώ έναν μήνα άδεια. Η άδεια είναι ηλεκτρονική και δόθηκε από τον συνάδελφο ηλεκτρονικά».

Όσο για τον συνάδελφό του που υποστηρίζει πως τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «κάνε αυτό», επισήμανε: «Δεν του είπα κάνε αυτό. Του είπα ότι φαίνεται να έχει θέμα. Είναι γιατρός και δεν είμαστε ούτε σε στρατόπεδο και δεν είμαι διοικητής».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις