Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τέμπη: Επιβάτιδα του μοιραίου τρένου περιγράφει τις στιγμές του τρόμου – «Έτρεχαν αίματα στο πρόσωπό μου»

Τέμπη: Επιβάτιδα του μοιραίου τρένου περιγράφει τις στιγμές του τρόμου – «Έτρεχαν αίματα στο πρόσωπό μου»

“Αν ήμουν πιο μπροστά ποιος ξέρει τι θα είχα πάθει, μάλλον θα είχα σκοτωθεί κι εγώ” λέει μιλώντας στο newsit.gr μια εκ των τραυματιών της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Η κ. Ιωάννα, μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσει τι συνέβη εκείνη την μοιραία βραδιά στα Τέμπη, αναφέρει ότι όταν πήρε το τρένο από έναν σταθμό σε χωριό κοντά στην Λαμία και έκατσε στο έκτο βαγόνι. Τίποτα δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε σε λίγες ώρες.

«Τραυματίστηκα στο μέτωπο , έκανα θλαστικο τραυμα, χτύπησα στα πλευρά, στον αυχένα, στην πλάτη αλλά αυτά δεν ήταν κάτι. Ένα μικρό κάταγμα στα νεφρά. Χτυπήθηκα αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό» λέει για τα τραύματά της.

«Έτρεχαν τα αίματα στο πρόσωπό μου»

Συνεχίζει αναφέροντας πως «όλο αυτο που έγινε ήταν πολύ ακαριαία, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και τινάχτηκα προς τα εμπρός. Δεν κατάλαβα καν που χτύπησα και που σκίστηκα, σε κάποιο σίδερο η σε κάτι άλλο αφού τινάχτηκα ολόκληρη. Δεν καταλαβαίναμε εκείνη την ώρα τι έγινε, τι μας συνέβη. Ήταν τόσο αστραπιαίο. Δεξιά, λίγο με την άκρη του ματιού μου είδα κάποιο βαγόνι που είχε εκτροχιαστεί, κάποιο βαγόνι μες στις φλόγες, κάπνα. Είδα αίματα, ταυτόχρονα μάτωσε η μύτη μου και έτρεχαν τα αίματα από το πρόσωπό μου».

«Αν ήμουν πιο μπροστά θα είχα σκοτωθεί»

Η κα. Ιωάννα σημειώνει ότι θα μπορούσε να ήταν και εκεινη νεκρή όπως οι 57 αδικοχαμένοι συνάνθρωποί μας, αν δεν την βοηθούσαν συνεπιβάτες της, λίγα δευτερόλεπτα μετά την σύγκρουση.

«Με πήραν σχεδόν σηκωτή κάποια νεαρά παιδιά, με έβγαλαν από το βαγόνι. Να τα έχει ο Θεός καλά. Μετά θυμάμαι καπνό, δεν ξέραμε που να πάμε, δεν βλέπαμε ήταν βράδυ. Αν ήμουν πιο μπροστά, ποιος ξέρει τι θα είχα πάθει, μάλλον θα είχα σκοτωθεί κι εγώ».

Αυτή τη στιγμή, η τραυματίας της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως μας αναφέρει είναι καλύτερα στην υγεία και βρίσκεται πλέον στο σπίτι της.

«Το Σάββατο βγήκα από το νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και προσπαθώ να αναρρώσω. Όταν έγιναν όλα, ήρθαν στο νοσοκομείο να με δουν από την Λαμία αλλά έχω και πολλούς φίλους στην Θεσσαλονίκη» ενώ προσθέτει «ακόμα δεν έχω σκεφτεί αν θα προχωρησω σε κάποια δικαστική ενέργεια. Θέλω να ηρεμήσω πρώτα , να συνέλθω. Δεν είναι καθόλου εύκολο».

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις