Ελλάδα

Τέμπη: «Φωτιά» το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών για τη σύγκρουση των τρένων

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, αφού ανακαλύφθηκε μεταξύ άλλων και μια ουσία που δεν δικαιολογείται η ύπαρξή της στο σημείο του δυστυχήματος σε καμία περίπτωση.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών για το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη θα δοθεί αύριο (17.7.2023) στη δημοσιότητα, ωστόσο μερικά στοιχεία του παρουσιάστηκαν από σήμερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη μετά από 1 μήνα από το δυστύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.

Η ουσία ξυλόλιο χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων. Τέτοια ουσία δεν θα έπρεπε να υπήρχε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά – στοιχεία των τρένων.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο πόρισμα τονίζεται και η απουσία του συστήματος τηλεδιοίκησης και του ETCS, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη σύγκρουση αν είχαν εγκατασταθεί. Παράλληλα, επισημαίνει και ότι δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Μεταξύ άλλων, στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται και η απουσία κανονισμών πυρασφάλειας και ότι υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα, με τους ειδικούς να κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να εξασφαλίζεται η επικοινωνία στο σύνολο των γραμμών.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές δικηγόρων: Νικητής ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος στην Αθήνα, ανανεώνουν θητείες Φινοκαλιώτης και Κλάππας σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά
Ο κύριος Κουτσόλαμπρος έχει συνδέσει το όνομά του με τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων, ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Αναστασόπουλος εξειδικεύεται στο δίκαιο πληροφορικής και διαδικτύου - Τα μηνύματά τους μετά το αποτέλεσμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 13
Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο – 48.000 ευρώ σε Κυριάκου και Αρναούτη δίνει η οικογένεια του τραγουδιστή
Τα χρήματα στις δύο επιβάτιδες, σε πρώτη φάση θα δοθούν από την ασφαλιστική εταιρία, ενώ έπειτα η ασφαλιστική θα τα ζητήσει από την οικογένεια του τραγουδιστή
Παντελής Παντελίδης
Βίντεο ντοκουμέντα με τον 48χρονο που κυνήγαγε τρεις μαθήτριες στο Καματερό κρατώντας μαχαίρι
«Οι γνωστοί μου προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά μόλις είδαν το μαχαίρι φοβήθηκαν», λέει στο newsit.gr, φίλος των αγοριών που προσπάθησαν να αποτρέψουν τον 48χρονο στο Καματερό
Καματερό