Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τέμπη: Η κόρη του μηχανοδηγού ξεσπά – «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε ότι μπαίνει σε ανάποδη γραμμή»

Τέμπη: Η κόρη του μηχανοδηγού ξεσπά – «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε ότι μπαίνει σε ανάποδη γραμμή»
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η κόρη του μηχανοδηγού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας στο δυστύχημα στα Τέμπη αποκλείει το ενδεχόμενο να μην κατάλαβε ο πατέρας της ότι έμπαινε σε ανάποδη γραμμή. 

Μιλώντας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με 57 νεκρούς, ανάμεσά τους και ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, η κόρη του μίλησε στο Star, λέγοντας κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε ότι μπαίνει ανάποδα».

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μη σταμάτησε και να μην πήρε επιβεβαίωση, να μη ρώτησε. Το λέμε από την πρώτη μέρα, όπως και οι συνάδελφοί του. Ήρθε η στιγμή που πλέον αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη δικογραφία, όχι από λόγια», ανέφερε αρχικά η κόρη του Γιώργου Κουτσούμπα, μηχανοδηγού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

«Δηλαδή πλέον, μέσα από έγγραφο της δικογραφίας αποδεικνύεται ότι σταμάτησε. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλάβει ότι μπαίνει σε ανάποδη γραμμή», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, το στοιχείο που έχει στα χέρια της η οικογένεια και δείχνει ότι το τρένο σταμάτησε μετά τη Λάρισα, προκύπτει έπειτα από μήνυση τραυματία.

«Λίγα λεπτά μετά τη στάση στη Λάρισα, το τρένο σταμάτησε και πάλι και ακινητοποιήθηκε κάποια λεπτά χωρίς να υπάρχει στάση σε κάποιο σταθμό. Κοιτάξαμε έξω προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει αλλά δεν βλέπαμε τίποτα παρά μόνο βαθύ σκοτάδι», φέρεται να αναφέρει η μήνυση.

Η οικογένεια του Γιώργου Κουτσούμπα υποστηρίζει, πλέον, ότι μετά την αναχώρηση του τρένου το μοιραίο βράδυ από τη Λάρισα, υπάρχει σιγή στις συνομιλίες για 11 ολόκληρα λεπτά.

«Με θυμώνει ότι ενάμισι χρόνο μετά, παλεύουμε για τα αυτονόητα. Εγώ έπρεπε να είμαι σπίτι μου και να πενθώ τον πατέρα μου. Όχι αυτή τη στιγμή να παλεύω για να μάθω τι έχει γίνει. Δεν ήταν δική μου δουλειά αυτή. Ήταν του κράτους», ξέσπασε, καταλήγοντας, η κόρη του μηχανοδηγού.

Η οικογένεια τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί και δικαστικά, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις