Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τέμπη: «Κανείς δεν μας έχει ειδοποιήσει για μέτρα στήριξης» λέει ο αδερφός του Βάιου Βλάχου

Τέμπη: «Κανείς δεν μας έχει ειδοποιήσει για μέτρα στήριξης» λέει ο αδερφός του Βάιου Βλάχου

Για τον χαμό του αδερφού του, Βάιου Βλάχου στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Ευάγγελος Βλάχος. Ο 34χρονος Βάιος από την Καρδίτσα ταξίδευε με το μοιραίο Intercity 62.

Ο Βάιος Βλάχος από την Καρδίτσα βρισκόταν σε ένα από τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη την 28η Φεβρουαρίου και σκοτώθηκε επί τόπου. 

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, ο Ευάγγελος Βλάχος μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την απώλεια που βιώνει, αλλά και για τα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση, λέγοντας πως ακόμα δεν τους έχει ειδοποιήσει κανείς.

«Αρχικά, για τα μέτρα στήριξης πρέπει να δούμε εάν ισχύει γιατί δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Όταν εμείς μάθαμε για αυτά τα μέτρα, μία μέρα μετά την κηδεία του αδελφού μου, με όλο αυτόν τον φόρτο, εμάς μας φάνηκε σαν ‘’Τον τελευταίο πειρασμό’’ του Καζαντζάκη. Εκεί που έχεις τραβήξει όλα τα πάθη και είσαι πάνω στον σταυρό, ξαφνικά έχεις ένα όραμα, το οποίο στο έχει φέρει ο διάολος και σου λέει ‘’κοίτα πώς θα ήταν η ζωή σου, εάν με είχε προσκυνήσει’’», είπε αρχικά.

«Αυτό που παίρνω πίσω είναι η αγάπη και η στήριξη του κόσμου. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πως αυτό που βλέπαμε εμείς σαν οικογένεια στον Βάιο, το έβλεπαν και οι φίλοι και συνάδελφοί του. Θα κρατήσω και όλο τον κόσμο που βγήκε να διαδηλώσει. Σήμερα, ξεκινήσαμε να μιλάμε και με τους συγγενείς των άλλων θυμάτων. Από εδώ και πέρα είμαστε όλοι μαζί, μία οικογένεια 57 ατόμων», πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις