Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τέμπη – Μέτρα στήριξης: Διορισμός στο Δημόσιο – Τι θα ισχύσει για τους φοιτητές και τις Πανελλήνιες

Υπουργείο Παιδείας

Mέτρα στήριξης που θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αποφασίστηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Όπως ανακοινώθηκε, δίνεται το δικαίωμα διορισμού στον Δημόσιο Τομέα για ένα μέλος των οικογενειών των θανόντων, έως και β’ βαθμού συγγένειας. Δικαίωμα διορισμού έχουν και τα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή/και υπέστησαν μόνιμη αναπηρία άνω του 50%. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον σύζυγο ή στα παιδιά, ή άλλως σε έναν από τους γονείς ή σε ένα από τα αδέλφια τους.

Όλοι οι επιβαίνοντες φοιτητές, καθώς και οι φοιτητές που είναι παιδιά, σύζυγοι ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%, δικαιούνται μετεγγραφή κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ).

Όλοι οι παραπάνω φοιτητές θα έχουν προτεραιότητα, όσον αφορά στη στέγαση στις φοιτητικές εστίες των εκπαιδευτικών τους ιδρυμάτων και τους παρέχεται δωρεάν σίτιση, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ετών 2023, 2024, 2025 (τακτικές και επαναληπτικές), θα εφαρμοστούν ρυθμίσεις περί προσαύξησης μοριοδότησης για τους επιβαίνοντες, καθώς και για τα παιδιά, τους συζύγους ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις