Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τέμπη: «Ο σιδηρόδρομος λειτουργεί στο χειροκίνητο, στην εποχή του 5G» – Καταγγελία για ελλείψεις ανταλλακτικών

Τέμπη: «Ο σιδηρόδρομος λειτουργεί στο χειροκίνητο, στην εποχή του 5G» – Καταγγελία για ελλείψεις ανταλλακτικών

Ο μηχανικός και συνδικαλιστής του ΟΣΕ, Θοδωρής Βαριδάκης μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη με το μοιραίο δυστύχημα έκανε καταγγελίες για τεράστιες ελλείψεις ανταλλακτικών στους σιδηροδρόμους, που καλύπτουν μόνο το 13% των αναγκών.

Ο μηχανικός του ΟΣΕ μίλησε στην ΕΡΤ για την τραγωδία στα Τέμπη και τόνισε οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να υπάρξει συγκάλυψη στο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχουν ελλείψεις ανταλλακτικών. Μάλιστα, είπε ότι πολλές φορές οι εργαζόμενοι επισκευάζουν τα ανταλλακτικά των σιδηροδρόμων μόνοι τους.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις μας δίνουν δύναμη, σε όλους τους εργαζόμενους γιατί δίνουμε έναν αγώνα αυτή τη στιγμή και από την πλευρά μας δε θέλουμε να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα στα Τέμπη. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ανταλλακτικά τα οποία προσπαθούμε να τα επισκευάσουμε, εμείς οι ίδιοι. Εν έτη 2023 και ο σιδηρόδρομος λειτουργεί στο χειροκίνητο, στην εποχή του 5G… μια εποχή που μπορείς να τα παρακολουθείς όλα, τόνισε ο μηχανικός του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη και το πρόβλημα με τα ανταλλακτικά στους σιδηροδρόμους.

 

«Υπάρχουν πιέσεις»

Ο Θοδωρής Βαριδάκης τόνισε ότι υπάρχει θέμα και με τα μειωμένα ανταλλακτικά και το μειωμένο προσωπικό του ΟΣΕ, ενώ κατήγγειλε ότι πολλές φορές υπάρχει πίεση στους μηχανικούς για να βγουν τα τρένα στις γραμμές.

«Τα ανταλλακτικά είναι μειωμένα και πάρα πολύ λίγα, το προσωπικό είναι μειωμένο και συνάμα θεσμοθετημένη 9ήμερη εργασία. Υπάρχουν πιέσεις πολλές φορές για να φύγουν τα τρένα. Τα συστήματα και τα ανταλλακτικά που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλύπτουν μόνο το 13% των αναγκών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις