Site icon NewsIT

Τέμπη: Οι τελευταίες κινήσεις του σταθμάρχη Λάρισας – Πήγε να πάρει καφέ λίγη ώρα πριν τη σύγκρουση

05.03.2023 | 09:05
Τέμπη: Οι τελευταίες κινήσεις του σταθμάρχη Λάρισας – Πήγε να πάρει καφέ λίγη ώρα πριν τη σύγκρουση

Rescuers operate on the site of a crash, where two trains collided, near the city of Larissa, Greece, March 2, 2023. REUTERS/Alexandros Avramidis

Νέα στοιχεία γίνονται γνωστά για το δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο σταθμάρχης Λάρισας λίγο ώρα τα τρένα συγκρουστούν στα Τέμπη (και συγκεκριμένα πριν φτάσει το τρένο στο σταθμό), είχε πάει να πάρει καφέ στην καφετέρια που υπάρχει μέσα στο σταθμό. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, μέσα στον σταθμό υπάρχει μία καφετέρια όπου, ένα τέταρτο πριν φτάσει ο συρμός, πήγε ο σταθμάρχης για να αγοράσει έναν καφέ. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το βάθος της αποβάθρας και επέστρεψε στο πόστο του.

Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού στον σταθμό και οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί ενώ τις επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι στο καφέ.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για οχλαγωγίες και μουσική στο σταθμό, σαν κάποιος να έκανε γλέντι, τη νύχτα της σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν αναφορές ότι δεν άκουσε τον έναν μηχανοδηγό του Intercity να του λέει πως είναι στην κάθοδο.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο ένας μηχανοδηγός του Intercity 62 του είπε χαρακτηριστικά: «είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;» Ο σταθμάρχης Λάρισας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ δεν έδωσε απάντηση. Οι αδικοχαμένοι μηχανοδηγοί συνέχισαν και λίγα λεπτά αργότερα συγκρούστηκαν μετωπικά, με μεγάλη ταχύτητα, με την εμπορική αμαξοστοιχία, που κατευθυνόταν από Κατερίνη για Λάρισα.

Ο σταθμάρχης οδειγείται σήμερα στον εισαγγελέα μετά την προθεσμία που πήρε.

Κούγιας: Υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega χθες ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, δήλωσε πως έχει πληροφορίες ότι στη βάρδια κανονικά ήταν δύο σταθμάρχες.

Σήμερα μου δόθηκε μια πληροφορία που είναι ασφαλής, αλλά δεν μπορώ να κατονομάσω την πηγή, ότι στη βάρδια αυτή υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Αυτός που μου το είπε είναι απόλυτος. Έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που θα αναχωρούσε η αμαξοστοιχία και θα άλλαζαν οι γραμμές, τα κλειδιά όπως τα λένε. Αυτός στις 22:00 έφυγε για το σπίτι του. Είναι πολύ σοβαρό πραγματικά. Δεν θέλω να προβλέψω αν θα βρεθεί κατηγορούμενος. Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας. Έχω κάνει αγώνες για αυτό. Είπε ένας που θέλει να λέγεται δικηγόρος, ότι κάνανε πάρτι, μόνο και μόνο για να του βάλουν τη φωτογραφία στην τηλεόραση. Σε τέτοιες τραγωδίες αναδεικνύονται συμπεριφορές. Υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά πράγματα. Τώρα παραδίδονται πιστοποιητικά θανάτου, έχει ελάχιστη σημασία αλλά έχει νομική σημασία. Αν δεν έχει πιστοποιητικό θανάτου, δεν μπορεί να εμφανιστεί στην υπόθεση ως διάδικος. Αν δεν έχει ταυτοποιηθεί, εμφανίζεται ως άφαντος. Το άλλο, πιο σημαντικό, είναι ο χρόνος της παραγραφής. Η ποινική δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος, και μπορεί να επισύρει ισόβια κάθειρξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version