Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τέμπη: Στην «αντεπίθεση» επιθεωρητής του ΟΣΕ – «Είχα ορίσει δύο σταθμάρχες στη Λάρισα, αλλά ο ένας έλειπε»

Τέμπη: Στην «αντεπίθεση» επιθεωρητής του ΟΣΕ – «Είχα ορίσει δύο σταθμάρχες στη Λάρισα, αλλά ο ένας έλειπε»

Πέμπτη μέρα μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα, και το κουβάρι των ευθυνών αντί να ξεμπερδεύεται, περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

Το πρωί το Υπουργείο Μεταφορών έθεσε σε αργία τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, που ήταν υπεύθυνος για τον σταθμάρχη της Λάρισας, «μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σ. Β. για υπηρεσία στον σταθμό Λαρίσης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου.

Όμως ο επιθεωρητής περνά στην «αντεπίθεση» σχετικά με την μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, σύμφωνα με το φύλλο μηνιαίων παρουσιών που ήδη έχει καταθέσει στον ανακριτή – στον οποίο σημειώνει ότι πήγε αυτοβούλως την επομένη του πολύνεκρου δυστυχήματος – στη νυκτερινή βάρδια έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες: ο ένας να σχολάσει στις 11 το βράδυ και οι άλλοι δύο να αναλάβουν βάρδια στις 10 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης.

Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του επιθεωρητή – όπως τον παρουσίασε το Open – στην μοιραία βάρδια έπρεπε λοιπόν να είναι δύο σταθμάρχες, ο ένας εμπειρότερος και δεύτερος ο 59χρονος. Ωστόσο ο πρώτος και εμπειρότερος δεν ήταν – κατά τα φαινόμενα – στο πόστο του.

Ο επιθεωρητής ισχυρίζεται ακόμη πως ευθύνη φέρει και ο σταθμάρχης Νέων Πόρων που είδε στον πίνακα διαχείρισης κυκλοφορίας να κινούνται στην ίδια γραμμή οι δύο αμαξοστοιχίες, αλλά δεν σήμανε συναγερμό ώστε να «κινητοποιήσει» και τον σταθμάρχη της Λάρισας.

Ο επιθεωρητής – ο οποίος όπως ανέφερε νωρίτερα ο ΣΚΑΙ ζήτησε και πήρε αναρωτική άδεια ενός μηνός την ώρα που είχε φανεί το μέγεθος της τραγωδίας στα Τέμπη – υποστηρίζει ακόμη πως η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να τεθεί σε αργία, στερείται νομικής βάσης και περιμένει την επίσημη αιτιολογία της απόφασης αυτής, ώστε να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις