Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έγινε το τρισάγιο – Όσα κατέγραψε ο φακός του Newsit.gr στο Τατόι

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έγινε το τρισάγιο – Όσα κατέγραψε ο φακός του Newsit.gr στο Τατόι

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης για την απώλεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε σήμερα (19.1.2023) στο Τατόι το τρισάγιο για την συμπλήρωση 9 ημερών από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή ο εκλιπών. Το τρισάγιο έγινε παρουσία μόνο του στενού οικογενειακού κύκλου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αποχώρησε από το Τατόι λίγο μετά τις 12:30 μετά την ολοκλήρωση του τρισαγίου.

Στα πρόσωπα όλων ήταν φυσικά εμφανέστατα ζωγραφισμένη η θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την προπερασμένη Τρίτη (10.1.2023).

Το Newsit.gr κατέγραψε με το φακό του όλες τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά την αναχώρηση των μελών της  οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για το Τατόι, την άφιξή τους εκεί και την αποχώρησή τους από το χώρο μετά την τέλεση του τρισαγίου.

  

Οι αφίξεις στο Τατόι

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έφτασε στο Τατόι μετά τις 11:00 σήμερα το πρωί, για να παραστεί στο τρισάγιο.

Πρώτος έφτασε στο Τατόι ο Παύλος Γλύξμπουργκ μαζί με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους Μαρία Ολυμπία, Κωνσταντίνο Αλέξιο, Αχιλλέα Ανδρέα, Οδυσσέα Κίμων και Αριστείδη Σταύρο. Στην συνέχεια έφτασε εκεί η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία. Μαζί της ήταν η κόρη της Αλεξία.

Αμέσως μετά κατέφθασε στο σημείο, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ μαζί με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ.

Στο Τατόι πήγαν και απλοί πολίτες, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος

Στο Τατόι υπήρχε και απλός κόσμος που ήθελε να αφήσει λουλούδια στον τάφο του βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο όμως, δεν άφησαν για λόγους ασφαλείας τους πολίτες να μπουν στον χώρο του πρώην βασιλικού κτήματος και να φτάσουν στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

 

Πως πήγαν στο Τατόι

Ο Νικόλαος ήταν εκείνος που αναχώρησε πρώτος από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία για να πάει στο Τατόι για το τρισάγιο για τον πατέρα του. Μαζί του δεν ήταν η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ, την οποία παρέλαβε στην πορεία με αυτοκίνητό του.

Λίγο μετά τον Νικόλαο, αναχώρησαν από το Μεγάλη Βρετανία με προορισμό το Τατόι, ο Παύλος μαζί με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ. Μαζί τους ήταν και τα 5 παιδιά τους, Μαρία Ολυμπία, Κωνσταντίνος Αλέξιος, Αχιλλέας Ανδρέας, Οδυσσέας Κίμων και Αριστείδης Σταύρος.

Η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, πήγε στο Τατόι μαζί με την κόρη της, Αλεξία.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου – Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις