Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Επί ποδός 1.500 αστυνομικοί για την κηδεία του – Προβληματίζει το Τατόι

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Επί ποδός 1.500 αστυνομικοί για την κηδεία του – Προβληματίζει το Τατόι

Σε εξέλιξη είναι ένα πιλοτικό επιχειρησιακό σχέδιο από τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ ο ενταφιασμός του θα γίνει στο Τατόι

Η ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι στις 12 το μεσημέρι. Για το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σε όποιον θέλει να αποδώσει φόρο τιμής λίγο πριν από την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Μπορεί να μην έχει διευκρινιστεί ακόμα ο αριθμός των επισκεπτών που θα παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ωστόσο το γεγονός ότι θα αφιχθούν εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών, καθιστά το έργο της ΕΛ.ΑΣ. ιδιαίτερα απαιτητικό. Να σημειωθεί, ότι τα μέτρα είναι διαφορετικά και πιο αυστηρά για έναν βασιλιά που εκπροσωπεί τη χώρα του και είναι αρχηγός κράτους.

Σύμφωνα με το OPEN επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 1.500 αστυνομικοί.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, που είναι ένας χώρος… δοκιμασμένος από την Αστυνομία, σε αντίθεση με το Τατόι, όπου θα ενταφιαστεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Οι αρχές έχουν προβληματιστεί με την τοποθεσία, καθώς δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος και ενδέχεται να αλλάξει το επιχειρησιακό σχέδιο αναλόγως τους επισήμους που θα φτάσουν στο σημείο.

Ποιοι θα δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με τον Ισπανικό Τύπο, εκτός από την Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας η οποία βρίσκεται στην χώρα μας από την περασμένη εβδομάδα, έχει επιβεβαιωθεί ότι θα έρθουν στην Αθήνα ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίθια, αλλά και οι κόρες της Σοφίας, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα.

Στην κηδεία αναμένεται να παραστεί σύμφωνα με τον Κάρλος Χερέρα, διάσημο δημοσιογράφο και παρουσιαστή, και ο επίτιμος Βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, ο οποίος ζει ατιμασμένος στο Αμπού Ντάμπι, λόγω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του.

Επίσης θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι του θρόνου της Δανίας, καθώς η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία, είναι αδερφή της Βασίλισσας Μαργαρίτας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ θα παρευρεθούν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος την είχε βαφτίσει και αδελφικός φίλος του πατέρα της- και ο Παύλος Γερουλάνος, καθώς ο πατέρας του, Μαρίνος Γερουλάνος, ήταν ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλιά Παύλου, μετέπειτα τελετάρχης του -τότε Βασιλιά- Κωνσταντίνου μέχρι το 1967 και αυλάρχης της Άννας Μαρίας έως το 1974.

Επίσης στην κηδεία θα παραστεί η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου. Ο υπουργός Ανάπτυξης θα βρίσκεται την Δευτέρα στο εξωτερικό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις