Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι για το τρισάγιο η οικογένεια

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι για το τρισάγιο η οικογένεια

Σε στενό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή (19.02.2023), στο Τατόι, το τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Τα αποκαλυπτήρια του τάφου θα γίνουν μετά την τελετή, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του. 

Οι συγγενείς του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασαν στο Τατόι περίπου στις 11:45 το πρωί της Κυριακής (19.02.2023). Οι περισσότεροι έφτασαν στο χώρο με μαύρα μίνι βαν, ενώ υπήρχαν αστυνομικοί για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. 

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Τελευταίες στον χώρο έφτασαν η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία και η αδελφή του εκλιπόντος, Σοφία.

Δείτε βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια, καθώς μετά από απόφαση της οικογένειας το τρισάγιο θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο και γι’ αυτό έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κόσμο.

Όσοι πολίτες θέλουν να βρεθούν στο Τατόι, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του newsit.gr, μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα σημείο. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Περίπου μία ώρα αργότερα, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αποχώρησε από το Τατόι. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του newsit.gr:

Και τα αποκαλυπτήρια του τάφου σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι μετά το τρισάγιο θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όπου σήμερα (19.02.2023) θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Πριν τρεις ημέρες μπήκαν τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε επίσης ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Για το τι θα μπορούσε να αναγράφει στην επιγραφή του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κωνσταντίνος Λουκάς, από τις εκδόσεις «Στέμμα». «Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από παλιά. Κάθε βασιλιάς είναι έθιμο να περπατάει στο χώρο του νεκροταφείου και να ζητάει σε πιο σημείο θέλει να ταφεί. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το σημείο και αναμένω με ενδιαφέρον τι θα γράφει η επιγραφή» είπε χαρακτηριστικά. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις