Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τέταρτος ηθοποιός κατηγορούμενος για βιασμό

Τέταρτος ηθοποιός κατηγορούμενος για βιασμό

Η κατηγορία του βιασμού απαγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού στο πλαίσιο των ερευνών που άρχισαν στις αρχές του 2021 στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #metoo.

Πρόκειται για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020 και ο σχετικός φάκελος  έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου, ο οποίος και άσκησε την ποινική δίωξη,  μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο ηθοποιός κλήθηκε από τον εισαγγελέα σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης  και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Οι εξηγήσεις του ωστόσο δεν έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος αξιολογώντας το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας προχώρησε στην άσκηση σε βάρος του ποινική δίωξης για το κακούργημα του βιασμού.

Η  δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός, ως κατηγορούμενος πλέον, θα κληθεί σε απολογία.

Μετά το τέλος της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Η πρώτη δίκη 

Στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοϊας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας, πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας. 

Πρόκειται για την πρώτη δίκη  που θα πραγματοποιηθεί όσο αφορά τις καταγγελίες που προέκυψαν από το κίνημα του ελληνικού #metoo.

Εν αναμονή των βουλευμάτων για Λιγνάδη – Φιλιππίδη 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας ,με βάση τα οποία οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη , για τους οποίους έχουν προηγηθεί παραπεμπτικές εισαγγελικές προτάσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις