Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

«Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας» λέει ο αντιπεριφερειάρχης για τον οδηγό λεωφορείο χωρίς δίπλωμα

«Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας» λέει ο αντιπεριφερειάρχης για τον οδηγό λεωφορείο χωρίς δίπλωμα

Στην υπόθεση του οδηγού σχολικού λεωφορείου που συνελήφθη γιατί δεν είχε δίπλωμα μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νικόλαος Πέππας  στην εκπομπή Live News. 

Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι 40 μαθητές αποβιβάστηκαν και το δρομολόγιο επιστροφής τους πραγματοποιήθηκε από άλλα λεωφορεία. Ο 66χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Νικόλαος Πέππας, εξήγησε πως όταν υπογράφηκε η σύμβαση με αυτόν τον άνθρωπο, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.

«Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ένα από τα 1600 δρομολόγια που διενεργούνται καθημερινά για την μεταφορά 33.000 μαθητών όλων των βαθμίδων. Όταν αυτό το δρομολόγιο δόθηκε στον συγκεκριμένο ανάδοχο, ο οδηγός τηρούσε όσα προέβλεπε ο νόμος. Είχε δηλαδή όλα τα πιστοποιητικά. Ο ανάδοχος, που είναι το ΚΤΕΛ, έπρεπε να ενημερώσει για τυχόν αλλαγές. Όλοι θλιβόμαστε γι’ αυτό το γεγονός Ενδεχομένως, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας αλλά όλοι καταδικάζουμε αυτήν τη ενέργεια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις