Ελλάδα

«Θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα στα σχολεία και θα έχουμε θανάτους παιδιών»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στη χώρα μας με τις προβλέψεις των ειδικών να είναι εφιαλτικές. 

Ο παιδίατρος Μ. Ανδρέου μίλησε για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων λέγοντας ότι αυτό «είναι το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα κορονοϊού».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί», επεσήμανε ο κ. Ανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μίλησε και για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Τα πράγματα ενδεχομένως να γίνουν πολύ δύσκολα αναφέροντας ότι τώρα 1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Επεσήμανε, δε, ότι στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών.

Παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη. 

Τόνισε επίσης πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: «Γρίφος» οι συναλλαγές με τις κάρτες της μετά τον θάνατό της – Πώς οι αρχές «έσπασαν» τον Σκοπιανό
Οι αρχές αναζητούν αν ο καθ' ομολογίαν δράστης ή κάποιος συνεργός του χρησιμοποιούσε τις τραπεζικές κάρτες της για να παραπλανήσει τις αρχές
Ο Σκοπιανός δολοφόνος και η Σταυρούλα Λεβεντάκη
Καιρός σήμερα: Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34, τοπικά στα ανατολικά και δυτικά ηπειρωτικά τους 35 και 36 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ στην ανατολική νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 29 έως 31 στα νότια τοπικά 32 βαθμούς Κελσίου
καιρός