Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Θάνατος Στέφανου Μίλλερ: Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για τον αρχαιολόγο που ξαναζωντάνεψε την Αρχαία Νεμέα

Θάνατος Στέφανου Μίλλερ: Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για τον αρχαιολόγο που ξαναζωντάνεψε την Αρχαία Νεμέα
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αγάπησε βαθιά τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας» λέει στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θάνατο του αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ.

Την αφοσίωσή του στις οικουμενικές αξίες της κλασικής Ελλάδας και την ανυπόκριτη αγάπη του Στέφανου Μίλλερ για τη χώρα μας, εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του, για τον θάνατο του διακεκριμένου και διεθνούς φήμης αρχαιολόγου, ο οποίος έφερε στο φως τις αρχαιότητες της Νεμέας.

«Αγάπησε την Ελλάδα, λάτρεψε τη Νεμέα, έφερε στο φως τους θησαυρούς της» είπε ο πρωθυπουργός για τον Στέφανο Μίλλερ, και προσέθεσε: «Ταυτισμένος με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Νεμέας, στις ανασκαφές της οποίας αφιέρωσε τέσσερις δεκαετίες, ο Στέφανος Μίλλερ αγάπησε βαθιά τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας. Έγινε Στέφανος από Στήβεν πολύ πριν η Πολιτεία του αποδώσει τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα το 2005. Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ μαζί του στη Νεμέα τα τελευταία χρόνια. Να θαυμάσω την αφοσίωσή του στις οικουμενικές αξίες της κλασικής Ελλάδας. Και να μοιραστώ την ανυπόκριτη αγάπη του για τη χώρα μας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ευγνωμονούμε βαθιά τον Στέφανο Μίλλερ

«Έργο ζωής» για τον Στέφανο Μίλλερ, η ανασκαφή και αναστήλωση της αρχαίας Νεμέας, υπογραμμίζει σε ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «τον ευγνωμονούμε βαθιά», προσθέτει με έμφαση.

«Αποχαιρετάμε τον καθηγητή αρχαιολογίας Στέφανο Μίλλερ, έναν σπουδαίο επιστήμονα που λάτρεψε τη χώρα μας, έζησε σε αυτήν πολλά χρόνια και αφιερώθηκε στην ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Έργο ζωής η ανασκαφή και αναστήλωση της αρχαίας Νεμέας. Τον ευγνωμονούμε βαθιά», αναφέρει στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Κίνημα Αλλαγής: Ήταν «παράδειγμα για την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου»

Ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής αποχαιρετά τον καθηγητή Στέφανο Μίλλερ, μια εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο της αρχαιολογίας.

Ο Στέφανος Μίλλερ, πραγματοποιώντας ανασκαφές, από τη δεκαετία του ’70 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά πάρκα στον ίδιο χώρο αλλά και  στην ανάδειξή του, αποτελώντας παράδειγμα για την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου. Συγκεκριμένα ανέδειξε το αρχαίο στάδιο που τελούνταν οι Νέμειοι αγώνες κατά την αρχαιότητα, συνέβαλε στην ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου της περιοχής, στην καταγραφή και συγγραφή σπουδαίου υλικού για μελέτη,  συμμετείχε στην προσπάθεια για την αναστήλωση του Νεμείου Διός και πρωτοστάτησε στην αναβίωση των Νεμείων Αγώνων που προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Όλα αυτά αποτελούν μια  μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που οφείλεται στο πάθος του για την Ελλάδα και τη συνέπεια που το υπηρέτησε.

Click4More: Πέθανε ο αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ

Έχοντας εγκατασταθεί στην αρχαία Νεμέα δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος της ζωής του να είναι πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού έχοντας κατακτήσει την αναγνώριση και το σεβασμό όλων για το έργο του

Η Ελλάδα του οφείλει πολλά και τον τοποθετεί δίπλα στους  σημαντικούς επιστήμονες και αρχαιολόγους που της πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες με το έργο τους.

ΔΣ Μουσείο Ακρόπολης: «Βαθιά θλίψη» για την απώλεια του Στέφανου Μίλλερ

Τη «βαθιά του θλίψη» για τον θάνατο του καθηγητή Στέφανου Μίλλερ που ξαναζωντάνεψε την Αρχαία Νεμέα, εξέφρασε το Διοικητικό Μουσείο της Ακρόπολης.  

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ακρόπολης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή Στέφανου Μίλλερ, αρχαιολόγου, ο οποίος ξαναζωντάνεψε την αρχαία Νεμέα. Ήταν βαθύς γνώστης της ελληνικής αρχαιολογίας και λάτρης της σύγχρονης Ελλάδας και του πολιτισμού της».

Θλίψη και στο ΚΚΕ

«Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για τον θάνατο του σπουδαίου φιλέλληνα αρχαιολόγου Στέφανου Μίλερ, ο οποίος αφιέρωσε την επιστήμη του στην αρχαιολογική έρευνα στη χώρα μας, όπως στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις