Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάλυση για τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας – Τι δείχνουν τα χρώματα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάλυση για τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας – Τι δείχνουν τα χρώματα

Για την επίμαχη ζωγραφιά είχαν μιλήσει τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης. Είναι μια ζωγραφιά που βρέθηκε στην Πάτρα και παραδόθηκε στην ανακρίτρια…

«Η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό» είναι οι οκτώ λέξεις που είχε γράψει η μικρή Τζωρτζίνα στη ζωγραφιά, η οποία περνά από το «μικροσκόπιο» της 18ης ανακρίτριας. Στο Mega μίλησε σχετικά η ψυχολόγος, Ξένια Παρασκευοπούλου. Τα λόγια του κοριτσιού σοκάρουν και οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν το σχέδιο και τα λόγια της 9χρονης που φαίνεται να είχε βασανιστικό θάνατο.

Η ζωγραφιά έχει τέσσερα πλαίσια και δύο κυκλάκια που παραπέμπουν σε καρδούλες. Η Τζωρτζίνα, στα πλαίσια φέρεται να έχει ζωγραφίσει τέσσερις μορφές, εκ των οποίων οι δύο είναι μουτζουρωμένες καλά κaι επισταμένα, σα να θέλει να εξαφανίσει αυτά τα δύο πρόσωπα. Τα άλλα δύο φαίνεται να έχουν τη μορφή μικρών κοριτσιών που φέρουν στο κεφάλι τους κάτι σαν φωτοστέφανο.

Υπάρχει ακόμη κι ένα τρίτο κοριτσάκι, εκτός πλαισίου, μόνο του. Δηλαδή σαν να παρατηρεί, όπως και στις προηγούμενες ζωγραφιές. «Πράγματι το παιδικό ιχνογράφημα αποτελεί ένα μέσο που μπορεί να μας δώσει πληροφορίες. Έχοντας ήδη τώρα ένα πλαίσιο, έχει νόημα να ανακαλύψουμε τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά», ανέφερε η κ. Παρασκευοπούλου.

Σχετικά με την πρόταση της Τζωρτζίνας στη ζωγραφιά, η ίδια είπε ότι: «Έχει αξία να δει κανείς αν οι λεζάντες αυτές είναι αυθόρμητες, αν η ζωγραφιά έχει γίνει μετά από ένα στρεσογόνο συμβάν. Η ζωγραφιά δίνει σίγουρα πολλά στοιχεία. Βλέπουμε μια ζωγραφιά που το παιδί έχει βάλει χρώματα στις παιδικές φιγούρες και στη φιγούρα που φέρεται να είναι η μαμά υπάρχουν σκούρα χρώματα. Το γεγονός ότι το παιδί σκίτσαρε τη μαμά με σκούρα χρώματα δείχνει άγχος και στρες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις