Πέμπτη, 16 Μαΐ
21oC Αθήνα

Θέλουν πιο εύκολες απολύσεις υπαλλήλων οι τροϊκανοί

Θέλουν πιο εύκολες απολύσεις υπαλλήλων οι τροϊκανοί

Ως και 29 ετών θα θεωρείται κάποιος νέος εργαζόμενος και η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να τον αμείβει ανάλογα, ενώ ζητείται απ’ τη χώρα να πάρει μέτρα ώστε οι απολύσεις των υπαλλήλων να γίνουν πιο εύκολες για τις εταιρείες ώστε να γίνει πιο ευέλικτη η αγορά εργασίας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, άλλωστε, ο Μπομπ Τράα το είπε ξεκάθαρα. Θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερο άνοιγμα της αγοράς εργασίας αλλά και να απλοποιηθεί η είσοδος και η έξοδος από αυτή των υπαλλήλων.
Μάλιστα τα μέτρα για τη διευκόλυνση των απολύσεων αναμένεται να πέσουν άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα που επανέρχεται εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” στην συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής όσο και στην ημερίδα του Δ.Γ.Ε ο Επίτροπος της Ε.Ε για την Απασχόληση László Andor ζήτησε να ενεργοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση την “εγγύηση” ότι οι νέοι ηλικίας έως 25ετών θα έχουν μια “καλής ποιότητας” προσφορά απασχόλησης, εκπαίδευσης, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης εντός 4 μηνών από το τέλος της σχολικής τους ζωής ή από τη στιγμή που μένουν άνεργοι”.
“Θα εφαρμόσουμε ακόμη πιο διευρυμένο πρόγραμμα για 120.000 νέους ηλικίας έως 29 ετών” απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προαναγγέλλοντας αλλαγές στον ΟΑΕΔ και στο σύστημα μαθητείας καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων και για άλλες κατηγορίες ανέργων όπως εκείνους που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, τις γυναίκες κ. α με την εμπροσθοβαρή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων που αναμένονται.

Διαβάστε επίσης:
Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι Δήμων οι πρώτοι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα – 300.000 στο στόχαστρο για να ξεκινήσει η κινητικότητα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε