Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Δικαστική απόφαση δικαιώνει συμβασιούχους!

Απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς πρωτοδικείου Πάτρας, σύμφωνα

με την οποία δικαιώνει 5 εργαζομένους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τις αρχές του 2003, αλλάζει τα δεδομένα  για χιλιάδες συμβασιούχους σε όλη την Ελλάδα.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι εφόσον οι εργαζόμενοι του Μουσείου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υποκρύπτονται…κανονικές συμβάσεις αορίστου χρόνου, και έτσι διέταξε την επαναπρόσληψή τους!

 Τις τελευταίες εβδομάδες οι δικαστικές αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες δικαιώνουν συμβασιούχους οι οποίοι διεκδικούν την μονιμοποίηση τους στο δημόσιο, πληθαίνουν και παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.

«Αυτή η απόφαση μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα επί πρόσθετο βοήθημα στον αγώνα των συμβασιούχων να μονιμοποιηθούν» δηλώνει στο NewsIt.gr ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση των 5 συμβασιούχων της Πάτρας, Θοδωρής Γιοβάνης, αφού πρόκειται για…στροφή στην νομολογία των ασφαλιστικών μέτρων για την δικαίωση τους!

«Αποτελεί πράγματι ένα σοβαρό εμπόδιο στην κυβέρνηση, αφού έστω και προσωρινά βραχυκυκλώνει την πολιτική της για διακοπή της συνέχιση του καθεστώτος των συμβάσεων έργου και stage στο δημόσιο  των συμβασιούχων από το δημόσιο» εξηγεί ο αντιπρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός.

Μετά την απόφαση αυτή, χιλιάδες συμβασιούχοι αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια νομική διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κατά του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου έστω και προσωρινά να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει ουδέν μονιμότερου επί του… προσωρινού!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε