Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέμος Αναστασιάδης: Η αιρετική “Μαύρη τρύπα” στην τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας”

Θέμος Αναστασιάδης: Η αιρετική “Μαύρη τρύπα” στην τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας”
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Είναι το σωτήριον έτος 1995 κι ο Θέμος Αναστασιάδης με την “Μαύρη τρύπα” κάνουν την εμφάνισή τους στην τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας”. Διευθυντής της εφημερίδας, ο Σεραφείμ Φυντανίδης.

Ο Θέμος Αναστασιάδης – άρτι αφιχθείς στην “Ελευθεροτυπία” από την “Καθημερινή”, καθιερώνει την αιρετική του στήλη, γνωστότερη ως “Μαύρη τρύπα”, από την οποία ξεκινά… φανατικά και η ανάγνωση της εφημερίδας.

Δηλαδή, από την τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας” και προς τα εμπρός. Γιατί; Ο σχεδόν προκλητικός και προβοκατόρικος τρόπος γραφής υποχρέωνε το κοινό να διαβάζει πρώτα τις αράδες του Θέμου.

Η τελευταία σελίδα της εφημερίδας δέσποζε τη δεκαετία του ’90. Λαοφιλέστατη και… must η στήλη του Αναστασιάδη, εκτόξευσε την καριέρα του μετέπειτα παρουσιαστή της τηλεόρασης και εκδότη.

Η “Μαύρη τρύπα” με τα λογοπαίγνια και τα αστεία για τις ξανθές, τους Αλβανούς, τους μαύρους, τους Εβραίους, τους gay και τις κρεβατοκάμαρες των διασήμων, μεσουράνησε τα χρόνια εκείνα.

Τότε που η ελληνική τηλεόραση μάθαινε και μαζί της το κοινό τα ριάλιτι, τα λαμπερά show, τα talk show και τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Την εποχή που η Ελλάδα είχε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη στα ηνία της, αλλά και εθνικό νόμισμα ακόμη τη δραχμή!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις