Ελλάδα

Θεοδωρικάκος για πανεπιστημιακή αστυνομία: Αρχές Ιουνίου ξεκινούν οι περιπολίες στα campus

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αρχές Ιουνίου η πανεπιστημιακή αστυνομία θα βρεθεί στα campus των πρώτων πανεπιστημίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (16.05.2022) στον ΣΚΑΪ. Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα του νόμου για το εν λόγω τμήμα της ΕΛ.ΑΣ..

«Τα παιδιά της ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) αύριο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, θα πάρουν ολιγοήμερη άδεια, και αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες στα δύο μεγάλα κάμπους, αρχίζοντας από το ΑΠΘ, και συνέχεια στους χώρους Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης» ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε πάντως ότι «περιμένουμε από τις πρυτανικές αρχές να βάλουν τουρνικέ γιατί βασική αποστολή των ΟΠΠΙ θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος εντός των χώρων των πανεπιστημίων». Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα του νόμου για τους ΟΠΠΙ με την υπογραφή του ιδίου και την υπογραφή της συναρμόδιας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.  

«Στο ΑΠΘ η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών. Ο πρύτανης έχει αποφασίσει κατασκευή βιβλιοθήκης, η ΕΛΑΣ, όχι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστήμιου για να διασφαλιστεί ο χώρος και να αποδοθεί σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές» επισήμανε ο υπουργός. 

«Η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες, όταν παρέλαβα τη θέση περιπολούσαν κάθε βραδύ 60 περιπολικά της ΕΛΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 τα βράδια. Είναι παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% περίπου, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα ΑΤ στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναγνώρισε πάντως ότι υπήρχε και υπάρχει υποστελέχωση. 

«Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους»

«Αγωνιζόμαστε σκληρά να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών ειδικά της ομάδας ΔΙΑΣ, περνούν από εκπαίδευση που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου και ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, απελευθερώνοντας αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο Παρασκευή και Σαββατοκύριακο που πέρασε η ΕΛΑΣ κατέγραψε 330 παραβάσεις για κόντρες αυτοκινήτων στου Παπάγου, στη λεωφόρο Σχιστού και στην παραλιακή. Έγιναν περίπου 73 συλλήψεις, αφαιρέθηκαν διπλώματα, ενώ στη τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν 1.000 παραβάσεις. Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε, και αυτό κάνει η ΕΛΑΣ» υπογράμμισε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Νέος κύκλος ερευνών μετά τον θάνατο του τραγουδιστή - Ο φορολογικός έλεγχος, τα ερωτήματα για τις κρίσιμες ώρες στην κλινική και οι κινήσεις του ΙΣΑ για τους δύο γιατρούς
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Η στιγμή που ταξί μεταφέρει τον Γιώργο Μαζωνάκη στην κλινική στο Κολωνάκι, λίγο πριν πεθάνει - Δείτε βίντεο
Ο ιδιοκτήτης του ταξί που εντοπίστηκε από τις αστυνομικές και θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα, ανέφερε ότι μετέφερε τον γνωστό τραγουδιστή στις 13:55 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο Κολώνακι
Γιώργος Μαζωνάκης